Ursula von der Leyen, mai optimistă cu privire la posibilitatea concediilor pe timpul verii

 Va fi posibil să găsim soluții inteligente pentru ca europenii să se bucure de vacanță

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este acum mai optimistă cu privire la activitățile din lunile de vară, care sunt fundamentale pentru turism. Într-un interviu pentru publicația portugheză Expresso, aceasta a declarat că UE începe să învețe să trăiască cu virusul și acest lucru se datorează solidarității europene, relatează Politico.

Ursula von der Leyen a spus că va fi posibil să se găsească „soluții inteligente” pentru ca europenii să își petreacă vacanța de vară, în ciuda pandemiei. Germanca, care conduce Executivul de la Bruxelles, este acum mai optimistă, după ce în urmă cu o săptămână le-a recomandat oamenilor să aștepte înainte de a-și face rezervăro, din cauza lipsei de prognoze fiabile pentru lunile iulie și august, informa Agerpres.

„Cred că vom găsi soluții inteligente pentru a avea vacanță de vară. Poate un pic diferite, cu alte măsuri de igienă, cu puțină distanțare socială, dar este impresionant să vedem că am găsit soluții. Deci, sunt optimistă în privința concediilor de vară”, a declarat von der Leyen pentru Expresso, atunci când a fost întrebată despre posibilitatea ca europenii să își ia concediu, cel puțin, în țările în care locuiesc.

Președintele Comisiei a spus că „este bine” că țările UE încep să „ridice măsurile restrictive”, dar a avertizat guvernele să avanseze „cu grijă, pas cu pas și întotdeauna cu vigilență”.

Săptămâna trecută, Comisia Europeană a publicat orientări pentru îmbunătățirea coordonării între cele 27 de capitale naționale în ceea ce privește ridicarea măsurilor restrictive.

„Este dificil să previzionăm cum vor fi lunile următoare, dar observ că începem să învățăm să trăim cu virusul”, a spus von der Leyen, adăugând că este „impresionată” de soluțiile care au fost găsite pentru menținerea deschisă a mai multor sectoare economice de lucru.

De asemenea, șefa Comisiei Europene a amintit solidaritatea de care au dat dovadă statele membre pentru îngrijirea pacienților infectați cu coronavirus.

„Acum vedem medici români și asistente poloneze care merg în Italia pentru a ajuta; vedem pacienți francezi aflați în Austria sau Luxemburg; vedem ventilatoare care merg din Germania în Spania”, a spus von der Leyen. „Aceasta este Europa pe care o iubesc, unde bate o inimă puternică și în felul acesta trebuie să mergem înainte”, a punctat aceasta.