Președintele Parlamentului European: ”A venit momentul să accelerăm aderarea României la Schengen”

 

Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, spune că a venit momentul ”să acceleram aderarea României la spațiul Schengen”.

Premierul Viorica Dăncilă l-a primit miercuri dimineață, la Palatul Victoria, pe președintele Parlamentului European, discuțiile fiind oficial axate pe preluarea președinției rotative a UE de către României.

Declarația lui Antonio Tajania fost făcută la finalul intrevederii organizate la Palatul Victoria.

”Guvernul român și-a luat angajamentul să sprijine anumite inițiative ale Parlamentului European. Mă gândesc la reformarea sistemului Dublin și la un acord politic cu privire la buget. Deci, este un semnal de mare disponibilitate pe care ni-l transmite Guvernul României. Suntem pregătiți să colaborăm cu următoarea președinție. Pe 9 mai vom fi la Summit-ul de la Sibiu, când vom avea ocazia de a lansa și un mesaj puternic față de alegători”, a declarat Antonio Tajani.

”Un ultim lucru pe care aș vrea să-l spun: Cred că a venit momentul să accelerăm aderarea României la zona Schengen. Pentru a garanta mai bine frontierele noastre și securitatea noastră, anumite țări care încă sunt în așteptare trebuie să între cât mai repede în zona Schengen”, și-a încheiat discursul de la Palatul Victoria oficialul european.