Declaraţie de confidenţialitate şi protecţia datelor cu caracter personal

Abonarea la buletinul săptămânal

Pentru noi este important să respectăm confidenţialitatea informaţiilor pe care ni le furnizaţi. De aceea, datele cu caracter personal nu sunt comunicate unor părţi terţe, iar accesul la informaţii face obiectul unor controale stricte de securitate.

Protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal se bazează pe Regulamentul (CE) nr. 45/2001 al Parlamentului European și al Consiliului UE (JO L8 din 12.1.2001).

Descrierea serviciului

Reprezentanța Comisiei Europene în România face parte din Direcția Generală Comunicare a Comisiei Europene. Buletinul nostru săptămânal este realizat și distribuit de echipa de presă, sub coordonarea șefului Reprezentanței.

Ce date colectăm?

Colectăm și prelucrăm doar datele personale necesare pentru abonarea la buletin, și anume: numele, prenumele, adresa de e-mail, domeniul de activitate, organizația/instituția pentru care lucrați și țara de reședință.

Cine are acces la datele dvs. cu caracter personal?

Un număr limitat de persoane care lucrează în Reprezentanță și la Comisia Europeană, sediul central, în domeniul comunicării și al asistenței tehnice. Nu divulgăm terților niciun fel de date cu caracter personal.

Cum sunt stocate datele dvs.?

Datele dvs. cu caracter personal sunt stocate pe serverele noastre gestionate printr-un instrument informatic dezvoltat de o altă Direcție Generală a Comisiei Europene (DG CNECT). Prelucrăm datele dvs. respectând normele privind confidențialitatea și protecția datelor cu caracter personal, în conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 45/2001.

Cât timp vă stocăm datele?

Când vă abonați la buletin, datele dumneavoastră cu caracter personal sunt păstrate în bazele noastre de date pentru o perioadă de 6 luni, pentru a permite recuperarea informațiilor în cazul unor erori. La expirarea acestei perioade, toate datele care ar putea permite identificarea vor fi șterse, iar cele care pot fi utile pentru scopuri statistice vor fi păstrate.

Pentru a modifica, verifica sau șterge datele dvs. fără întârziere, trebuie să contactați operatorul de date.

Cum puteți verifica, modifica sau șterge datele dvs.?

Puteți modifica datele dvs. în orice moment, prin interfața on-line. Aveți posibilitatea de a schimba:

  • datele de identificare (adresă de email sau parolă);
  • datele personale;
  • preferințele de abonare;

sau chiar de a renunța complet la abonament.

Operatorul de date

Pentru întrebări sau cereri în legătură cu informațiile pe care le-ați trimis pentru a vă abona la buletinul nostru informativ sau dacă aveți o reclamație privind colectarea și utilizarea datelor dvs. cu caracter personal, nu ezitați să contactați operatorul de date, și anume:

Șeful Reprezentanței

Reprezentanța Comisiei Europene în România

Str. Vasile Lascăr, nr. 31, București sector 2, cod 020492

Tel.: +40-21-203 5400, fax: +40-21-316 8808

E-mail: comm-rep-ro@ec.europa.eu

Pagina de internet: http://ec.europa.eu/romania/index_ro.htm

Căi de atac

Reclamațiile, în caz de conflict cu operatorul de date, pot fi adresate Autorității Europene pentru Protecția Datelor.