Cum puteți urmări noutățile legate de Anul European al Patrimoniului Cultural 2018

europe direct

2018 a fost desemnat Anul European al Patrimoniului Cultural (#EYCH2018) prin decizia Parlamentului European și a Consiliului și are ca principal obiectiv încurajarea cetățenilor din Statele Membre UE să descopere, să aprecieze și să pună în valoare patrimoniul european comun. În acest context, o serie de inițiative și evenimente sunt planificate în  întreaga Europă. Lansarea oficială a EYCH2018 la nivel european a avut loc în deschiderea Forumului Cultural European de la Milano, în 6 decembrie 2017.

Iată câteva modalități de a fi la curent cu noutățile din cadrul acestei acțiuni emblematice:

·        Accesați website-ul oficial EYCH2018 , disponibil și în limba română. Acesta include numeroase resurse și informații, elemente de identitate vizuală, postere și alte materiale de promovare utile organizațiilor care participă la implementarea  Anului European al Patrimoniului Cultural 2018 în România.

·        Consultați broșura cu informațiile esențiale despre Anul European.

·        Abonați-vă la buletinul electronic dedicat inițiativei, care va fi publicat o dată la două luni. Prima ediție a acestuia este disponibilă aici.

·        Urmăriți paginile de Facebook, Instagram și Twitter ale programului Europa Creativă, dar și paginile de socializare ale Biroului Europa Creativă România – Subprogramul Cultura pentru știri și noutăți pe această temă.

Nu în ultimul rând, vă invităm să parcurgeți ediția specială a Eurobarometrului pentru a vedea rezultatele sondajului  privind patrimoniul cultural în Statele Membre.

Cu ocazia Anului European al Patrimoniului Cultural, postul de televiziune ARTE a lansat o serie de programe disponibile online marcate cu eticheta #EYCH2018. Acestea acoperă o gamă variată de subiecte legate de patrimoniul cultural european: istorie, arhitectură, artele spectacolului etc. , urmând a fi diversificate pe parcursul lui 2018. Emisiunile sunt realizate în limba germană sau franceză, cu subtitrări disponibile în engleză, spaniolă, poloneză și în curând și în italiană.