Biroul unic pentru autorizări de la Camera de Comerț și Industrie și-a început oficial activitatea

camera-de-comert

Biroul unic pentru autorizări de la Camera de Comerț și Industrie Brașov și-a început oficial activitatea în 20 iulie 2017. Acesta a fost constituit în urma unui parteneriat între Instituţia Prefectului Brașov şi Camera de Comerţ şi Industrie Braşov.

„Intenția înființării acestui birou este aceea de a obține informațiile preliminare depunerii dosarului. Toate informațiile de care brașovenii au nevoie, fie că este vorba despre ajungerea la o autoritate, fie că este vorba despre documentele cu care trebuie să se prezinte, pot fi obținute aici la Camera de Comerț. Partea de autorizare va fi făcută la sediul instituțiilor abilitate”, a declarat Silviu Costea, președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov.

Scopul urmărit prin înființarea acestui birou unic este acela de a facilita accesul brașovenilor la informații. În primul rând s a dorit să se  vină în întâmpinarea celor care își înființează societăți comerciale. Sunt foarte mulți tineri, și nu numai, care doresc să-și deschidă un business și atunci am spus că partenerul ideal pentru acest lucru este Camera de Comerț și Industrie, acest birou va fi funcțional în sediul Camerei de Comerț și Industrie.

La biroul unic vor veni reprezentanţi ai instituţiilor care eliberează documentele necesare, avizele sau auzorizaţiile pentru deschiderea unei firme, precum Agenţia de Protecţie a Mediului (APM), Direcţia de Sănătate Publică (DSP), Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţă Alimentară (DSVSA), Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) și Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC). Toate informațiile oferite în cadrul acestuia vor fi gratuite.

Actualii sau viitorii antreprenori prezenți au fost încântați de faptul că într-un timp foarte scurt, evitând deplasările la sediul acestor instituții, au aflat informațiile primare și au primit consultanța inițială referitoare la desfășurarea activităților specifice.

Următoarea reuniune a specialiștilor instituțiilor la Biroul unic pentru autorizări pentru a oferi consultanță, asistență și informațiile primare necesare va fi în 3 august 2017, între orele 14.00-16.00.

my TEX.ro