Ansamblul din Șinca Nouă va reprezenta România în Chile

ansamblu-sinca-noua-300x199

Ansamblul folcloric Șinca Noua a făcut cinste comunei, dar și Țării Făgărașului  și României la toate concursurile și festivalurile la care a participat, fie ele locale, naționale sau chiar internaționale. A fost înființat în anul 2007, la inițiativa primarului comunei, Dumitru Flucuș, iar de atunci șincanii au reprezentat cu succes țara noastră la toate festivaluile internaționale, bucurându-se de un palmares bogat. Dacă anul trecut a fost în China, anul acesta Ansamblul din Șinca Nouă a fost invitat în Chile.

Obiectivul principal al Ansamblului Folcloric Șinca Nouă constă în descoperirea, conservarea și promovarea valorilor spirituale românești, specifice Țării Făgărașului: muzica, costumele, tradițiile și spiritul locului, în cea mai autentică formă. Acest obiectiv este concretizat prin participarea Ansamblului folcloric Șinca Nouă la toate manifestările culturale ale comunității, ale Țării Făgărașului și desigur, la alte manifestări culturale desfășurate în țară și în străinătate. Ansamblul a fost invitat anul acesta în Chile, la un festival international de folclor.

„În 25 octombrie, Ansamblu Folcloric din Șinca Nouă va reprezenta România la un Festival Internațional de Folclor din Chile. Suntem onorați și facem eforturi ca să putem participa. Vom face o figură faină și acolo“, a spus Dumitru Flucuș, primarul comunei Șinca Nouă.

O particularitate a Ansamblului folcloric Șinca Nouă este aceea că toti dansatorii știu să cânte la instrumente muzicale și să interpreteze melodii tradiționale. Toate spectacolele se desfășoară live, fără utilizarea unui negativ.

Sursa: Fagarasul Tau