Parlamentul European cere Comisiei să impună regim de vize pentru cetățenii americani

 

Parlamentul European a adoptat joi o rezoluție în care cere Comisiei Europene să ia măsuri de reintroducere în mod temporar a vizelor pentru cetăţenii americani care vin în UE întrucât Statele Unite nu au eliminat vizele în relaţia cu toate ţările europene, printre statele care au încă obligativitate fiind şi România, cere Parlamentul European.

“Comisia Europeană este obligată din punct de vedere legal să ia măsuri de reintroducere temporară a vizelor pentru cetăţenii americani, dat fiind că Washingtonul nu a eliminat încă vizele pentru cetăţenii din cinci ţări europene”, se arată în rezoluţie, care cere Comisiei să introducă măsurile necesare în “cel mult două luni”.

Statele Unite refuză eliminarea vizelor pentru cetăţenii din cinci state membre ale Uniunii Europene – România, Bulgaria, Croaţia, Republica Cipru şi Polonia.

Comisia Europeană continuă dialogul cu Statele Unite pentru obţinerea eliminării vizelor pentru toate ţările Uniunii Europene, inclusiv România, urmând să prezinte eventuale rezultate până la sfârşitul lunii iunie, anunţă un oficial CE citat de Reuters.

Sursa:Cursdeguvernare