România, al patrulea contributor UE la Corpul european de solidaritate

Reprezentanţa Comisiei Europene la București a organizat joi un eveniment de promovare a Corpului european de solidaritate, o inţiativa președintelui Jean-Claude Juncker, anunţată în septembrie la summitul de la Bratislava.

Lansat în 7 decembrie 2016, la Bruxelles, Corpul european de solidaritate se adresează tuturor tinerilor cu vârsta între 17 și 30 de ani, interesaţi de voluntariat, de un stagiu, ucenicie sau chiar un loc de muncă, care doresc ca, pe lângă acumularea de experiență, să participe activ la viața comunităților din care fac parte și să pună în practică ceea ce înseamnă cu adevărat solidaritatea europeană.

La o lună și jumătate de la lansarea sa, această iniţiativă a atras peste 1.000 de tineri, care s-au înscris pe platforma dedicată. Potrivit celor mai recente date statistice, România ocupă locul 4 în topul statelor membre UE în ceea ce priveşte numărul de înscrişi, imediat după Italia, Spania, Portugalia şi Germania.

În România se vor desfăşura în continuare manifestări dedicate promovării acestei iniţiative, realizate de Reprezentanţa Comisiei Europene, sub sloganul “Fii voluntar, fii util, fii european!”.

Inițiativa vizează formarea unui corp de 100.000 de tineri voluntari, proveniți din toate statele mebre UE, cărora li se oferă șansa să lucreze în întreaga Europă, pentru o perioadă de cel mult un an, ca voluntari, fie pentru a face un stagiu de pregătire sau ucenicie, ori pentru a avea un loc de muncă.