Ziua României la Expo Milano

CCIR a organizat Ziua României la Expo Milano

 

daraban expo milano

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) a organizat miercuri, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe şi Ministerul Economiei, Ziua României în Pavilionul Naţional al României din cadrul Expo Milano, se arată într-un comunicat al CCIR.

Cu această ocazie, a fost organizat un Forum de afaceri şi investiţii în cadrul căruia preşedintele CCIR, Mihai Daraban, a subliniat importanța relaţiei economice bilaterale între România şi Italia.

“Pentru mediul de afaceri expozițiile mondiale celebrează inovația, creativitatea, spiritul antreprenorial și colaborarea trans-națională pentru clădirea unui viitor mai stabil și mai prosper (…) Acest moment deosebit reconfirmă relaţiile bilaterale excelente dintre România şi Italia, care la nivel economic sunt deosebit de solide, fiind construite pe fondul unor puternice legături culturale și istorice între cele două popoare”, a declarat Daraban.

Președintele CCIR a precizat că Italia este al doilea partener comercial al României din UE şi din lume, iar potrivit estimărilor, investiţiile directe totale ale firmelor italiene în țara noastră depăşesc 2,8 miliarde de euro.

Festivitatea s-a bucurat de participarea unor oficiali guvernamentali, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi ai corpului diplomatic din România şi Italia.

EXPO 2015, eveniment de anvergură mondială organizat în jurul temei principale, a hranei, se desfăşoară pe o durată de 6 luni în perioada 1 mai – 31 octombrie 2015.

România şi-a anunţat oficial participarea la Expo Milano 2015 încă din anul 2011. Prezenţa Românei la acest eveniment va fi sub motto-ul Living with nature – Convieţuind cu natura şi îşi propune să transmită lumii întregi imaginea unei ţări unde tradiţionalul se îmbină cu modernul, care este în armonie cu natura şi care oferă surse de hrană accesibile, sustenabile şi de încredere.

Pavilionul dedicat ţării noastre se bucură de o suprafaţă de 887 metri pătraţi şi este împărţit în două nivele: primul prezintă imaginea de actualitate a varietăţii resurselor naturale, iar cel de al doilea prezintă imaginea tradiţională a gospodăriei româneşti.

Expoziţiile sunt grupate în 8 arii principale precum biodiversitate, cultura şi energia verde, fructe şi legume, cultură şi tradiţie, arta culinară, grădină, casă şi verandă.