Taxe mai mari la tutun

OMS cere taxe mai mari la tutun pentru a reduce numărul de victime

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut marţi guvernelor să impună accize mai mari la tutun şi produsele derivate pentru a reduce numărul deceselor provocate de tabagism şi a genera fonduri pentru sistemele medicale publice, relatează EFE.

Tigari

Potrivit Report on the Global Tobacco Epidemic 2015 (raportul OMS asupra epidemiei globale de consum de tutun) prezentat marţi la Manila, doar 33 de ţări din lume au impus majorări cu 75 la sută din preţul unui pachet de ţigări – o măsură recomandată de OMS. Majoritatea ţărilor au impus taxe prea mici la tutun şi produsele sale derivate în timp ce unele state nu prevăd niciun fel de accize.

‘Majorarea accizelor la produsele derivate din tutun este una din formele cele mai eficiente şi mai rentabile pentru a reduce consumul acestor produse nocive, în timp ce sunt generate totodată venituri publice’, a argumentat directoarea generală a OMS, Margaret Chan.

Prezentarea Report on the Global Tobacco Epidemic 2015 a avut loc la Manila în semn de recunoaştere a eforturilor realizate de Filipine în combaterea consumului de tutun, după ce această ţară a majorat taxele la acest produs cu peste 300 la sută, a informat un responsabil al acestei organizaţii a ONU.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/oms-cere-taxe-mai-mari-la-tutun-pentru-a-reduce-numarul-de-victime_103660.html#ixzz3fCvpjVJb