România a depășit 84% la gradul de absorbție al fondurilor europene

Rata de absorbtie a fondurilor europene pentru agricultura si dezvoltare rurala a depasit 84%. 7,6 miliarde de euro decontate prin PNDR 2007 – 2013

 

fonduri-europene

 

România a depășit 84% la gradul de absorbție al fondurilor europene acordate pentru agricultură și dezvoltare rurală, în timp ce plățile totale efectuate până în prezent din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013 și rambursate de către Comisia Europeană s-au apropiat de 7,6 miliarde de euro.

“Avem o rată de absorbție de 84% și aproape 7,6 miliarde de euro din bani europeni plătiți beneficiarilor și rambursați de către Comisia Europeană. Cred că vom depăși o rată de absorbție de peste 90% pe acest program, mai ales dacă obținem acordul pentru prelungirea cu șase luni a termenului de rambursare a plăților în cazul proiectelor derulate cu fonduri europene, dar și posibilitatea ca banii de la anumite axe de finanțare care nu au fost accesați să fie realocați către alte axe ale programului”, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii George Turtoi.

 

Sursa: