Mediul de afaceri despre absorbtia fondurilor europene

Absorbtia fondurilor europene pe exercitiul financiar 2014 – 2020 va fi mai buna decat cea din exercitiul anterior, insa depinde de cat de repede vor fi implementate schimbarile de sistem anuntate, respectiv alegerea unui operator bancar care sa intermedieze absorbtia, noua Lege a achizitiilor publice, dar si de cat de repede vor fi lansate programele operationale, sustin reprezentantii mediului de afaceri si ai sistemului bancar, transmite Agerpres (27 mai).

“Exercitiul va fi mai bun (decat precedentul — n.r), dar va depinde fundamental de schimbarile anuntate, de alegerea unui operator bancar, care sa intre in flux. Este important ca acest sistem sa se concretizeze, sa stie toata lumea regulile si sa ii dam drumul odata. Suntem la jumatatea anului doi din exercitiul doi si inca ne organizam”, a declarat miercuri secretarul general a Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Cristian Parvan, in cardul unei conferinte dedicata absorbtiei fondurilor europene.

In opinia sa, administratiile locale sunt “extraordinar de slab pregatite” in absorbtia fondurilor europene. Mai mult, Parvan sustine ca “atunci cand vom trage linie pe 2007 — 2013 vom vedea ca avem o problema de administrare centrala pe care nu o poate suplini nici mediul de afaceri, nici sistemul bancar”.