MFE: Chestionar

MFE: Chestionar ‎pentru realizarea unei evaluări a activității OI POSDRU‎, în sprijinul beneficiarilor

stat-mfePentru a veni în sprijinul beneficiarilor și pentru optimizarea procedurilor referitoare la evaluare, selecţie, contractare, implementare, monitorizare și plată a proiectelor finanţate prin POSDRU 2007-2013, Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a lansat un chestionar prin care se doreste realizarea unei evaluari a activitatii OI POSDRU.

Răspunsul beneficiarilor este foarte important pentru MFE, iar aspectele menționate in chestionar vor fi luate în considerare pentru îmbunătăţirea proceselor gestionate de către Organismele Intermediare şi de către Autoritatea de Management aferente Programului.

“Cred cu tărie că un dialog cât mai transparent și continuu între minister și beneficiarul POSDRU dar nu numai, va avea rolul de a evita o serie de neînțelegeri și de nereguli care nu au putut fi stopate în trecut. Vreau să știți că este vorba de o muncă în echipă în cadrul acestui guvern, întrucat, în parteneriat cu toate ministerele implicate, construim un sistem transparent, eficient și orientat către rezultate, către viitor”, a explicat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Totodata, MFE lucrează în această perioadă, împreună cu toți factorii implicați, și la eliminarea pe cât posibil a birocrației generate de documentele pe hârtie, referindu-ne inclusiv la procesarea plăților efectuate de autoritățile de management, pentru care se dorește solicitarea documentelor pe suport electronic. “Practic, vom scurta timpii de rambursare acționând în acest mod. Astfel de simplificări au ca scop final declararea mai rapidă a sumelor la Comisie, pentru ca țara noastră să încaseze cât mai curând banii nerambursabili”, a mai spus Marius Nica.

Notă:

Regăsiți chestionarul în atașament.

Acesta va fi completat pentru fiecare OI pentru care se dorește evaluare și va fi trimis la adresa: consultare.posdru@fonduri-ue.ro.

Termenul limită până la care se pot transmite chestionarele este de 10 zile de la data publicării. Chestionarul poate fi descărcat și de pe site-ul MFE, la adresa http://www.fonduri-ue.ro/posdru/index.php/stiri-si-evenimente.