MSI: absorbtie 55%

Absorbtia fondurilor europene la Ministerul pentru Societatea Informationala /MSI/ se afla, in acest moment, la 55%, iar pentru sfarsitul acestui an tintim un nivel de 100%, a declarat, marti, la o conferinta de specialitate, Sorin Grindeanu, ministrul Comunicatiilor, transmite Agerpres (21 aprilie).

‘Avem de implementat pana la sfarsitul anului, pe vechiul exercitiu bugetar, un proiect care va duce infrastructura broadband in 783 de localitati unde operatorii economici nu au interes sa investeasca. E un proiect in care colaborarea cu autoritatile locale este foarte importanta.

Pana in acest moment, suntem in media anuntata de Ministerul Fondurilor Europene la absorbtia fondurilor europene, undeva la 55%, pe vechiul exercitiu bugetar. De asemenea, avem 120% ca si contractare si sper ca finalului anului sa ne prinda cu absorbtie de 100%, pe vechiul exercitiu bugetar al UE’, a spus Grindeanu.

Potrivit ministrului pentru Societatea Informationala, Romania are multe de recuperat pe segmentul IT&C, desi capitalul uman este foarte bine pregatit si recunoscut.

‘Noile linii de finantare reprezinta un subiect extrem de important si in domeniul IT&C. Romania are foarte mult de recuperat, desi ne mandrim cu un capital uman foarte bine pregatit. Spre exemplu, in Romania, in acest moment, jumatate din populatie nu este utilizatoare de Internet.

De asemenea, daca vorbim de eCommerce, doar 17% dintre romani au folosit macar o data acest sistem, media europeana fiind de peste 80%.

La eBanking suntem undeva la 7%. Capitalul uman recunoscut al tarii noastre exista. Pentru asta s-au facut pasi importanti, fiind aprobata Strategia pentru Agenda Digitala 2020. Sper ca, in perioada urmatoare, sa aprobam si planul NGN — Next Generation Network’, a afirmat Sorin Grindeanu.

Sursa: Fabrica de Bani