TOP Cele mai fericite țări din Europa

TOP Cele mai fericite țări din Europa. Pe ce loc se află România

topÎn ciuda unei situații economice destul de proaste, aproape 80% dintre adulții din Europa se declară destul de mulțumiți de viața lor, potrivit datelor publicate de Eurostat înainte de Ziua Internațională a Fericirii, sărbătorită în fiecare an pe 20 martie, relatează euractiv.com.

Pe o scară de la 0 la 10, aproape 80% dintre cetățenii europeni și-au evaluat nivelul de satisfacție la cel puțin 6, potrivit unui comunicat de presă al Eurostat. Cifrele se bazează pe date colectate în anul 2013 și sunt destul de surprinzătoare deoarece anterior se înregistrase o scădere a „nivelului de fericire” din Europa din cauza crizei economice.

Previzibil, cele mai fericite țări europene sunt cele din nordul continentului: Danemarca, Finlanda și Suedia au o medie de 8. Elveția are tot o medie de 8, iar Islanda și Norvegia au 7,9. Aceste state sunt urmate la mică distanță de Olanda și de Austria, cu un nivel al satisfacției de 7,8.

La polul opus se află Bulgaria (4,8), cetățenii bulgari fiind, de departe, cei mai puțin mulțumiți de viețile lor. Tot la coada clasamentului se află și Grecia, Cipru, Ungaria și Portugalia – toate având o medie de 6,2.

România se află la mijlocul clasamentului, românii fiind destul de mulțumiți de viața lor, cu un nivel al satisfacției de 7,2. Potrivit datelor Eurostat, românii sunt mai fericiți decât cehii, spaniolii, francezii sau italienii.

Satisfacția vizavi de nivelul de trai este un concept complex, iar Eurostat a arătat că noțiunea este „modelată de factori socio-demografici foarte variați”.

 

sursa greatnews.ro