Parlamentul European sustine Economia Sociala

Parlamentul European sustine Economia Sociala: Intergrupul pentru Economie Sociala este acum constituit!

Postata in: Stiri externe Data: 2015-02-16 

 

Parlamentul European sustine Economia Sociala: Intergrupul pentru Economie Sociala este acum constituit!

  • Intergrupul pentru Economie Sociala a fost in mod oficial relansat de catre membrii sai. A fost ales noul birou ce integreaza deputati din 5 grupuri politice, din 6 tari.
  • Noul birou va decide, pentru urmatorii patru ani si jumatate, activitatile si prioritatile politice ale Intergrupului pentru Economie Sociala.
  • Economia Sociala reprezinta 2 milioane de intreprinderi si are in Uniunea Europeana peste 14 milioane de angajati platiti.

Noul Intergrup pentru Economie Sociala a fost relansat in mod oficial in timpul reuniunii sale constitutive, reuniune ce a avut loc pe 27 ianuarie la Parlamentul European, la Bruxelles. Membrii au ales un nou birou format din 5 co-presedinti si 2 vicepresedinti. Noul birou va decide, pentru urmatorii patru ani si jumatate, activitatile si prioritatile politice ale Intergrupului pentru Economie Sociala. Cu toate acestea, principalele linii directoare au fost deja convenite de catre membrii sai. Intergrupul va face apel la Comisia Europeana sa includa dezvoltarea sectorului de Economie Sociala printre prioritatile sale pe urmatorii cinci ani. Promovarea Economiei Sociale poate contribui la crearea de locuri de munca, crestere economica si o mai buna coeziune sociala in Uniunea Europeana.

Biroul Intergrupului de Economie Sociala este compus acum din 5 co-presedinti din 5 grupuri politice: Dl. Jens Nilsson (S&D-Suedia), Dl. Ramon Luis Valcárcel (PPE-Spania), Dna. Beatriz Becerra (ALDE-Spania), Dna. Marie-Christine Vergiat (GUE/NGL- Franta) si Dl. Sven Giegold (Grupul Verzilor/EFA-Germania) si din doi vicepresedinti, Dna. Sofia Ribeiro (PPE-Portugalia) si doamna Elena Gentile (S&D-Italia). Dl. Jens Nilsson va asigura de acum coordonarea membrilor Biroului.