UE alocă 24 de milioane de euro României

Azil și migrație: UE alocă 24 de milioane de euro României  
                                                    

 

Programul multianual 2014-2020 al României pentru azil, migrație și integrare a fost adoptat și va beneficia de o alocare de aproximativ 24 de milioane de euro din partea UE. Cea mai mare parte a acestor fonduri, respectiv 21,9 milioane de euro, provin din Fondul pentru azil, migrație și integrare (AMIF).

Azil și migrație: UE alocă 24 de milioane de euro României
Pe lângă alocația AMIF, România va beneficia și de o serie de sume suplimentare, după cum urmează: 580.000 euro vor fi folosiți pentru acțiunile de relocare, iar peste 1,9 milioane de euro vor fi destinați proiectelor de returnare și reintegrare a migranților în țările de origine.
Comisarul european pentru migrație, afaceri interne și cetățenie, Dimitris Avramopoulos, a declarat: „Migrația reprezintă una dintre cele zece priorități ale actualei Comisii. O politică în domeniul migrației care să funcționeze în mod adecvat în toate aspectele sale este esențială pentru asigurarea succesului societăților noastre. Obiectivul nostru este să asigurăm prosperitatea și siguranța cetățenilor. Însă statele membre nu pot garanta acest lucru singure. De aceea, Comisia Europeană a oferit în mod constat statelor membre un sprijin concret și va continua să le ofere acest sprijin.”
Context

Programul României face parte dintre cele 22 de programe naționale multianuale aprobate de Comisia Europeană. Un număr de alte 36 de programe naționale urmează a fi aprobate în cursul anului 2015.

AMIF acordă sprijin statelor membre în eforturile lor de a consolida capacitățile de primire, de a îmbunătăți calitatea procedurilor de azil în conformitate cu standardele Uniunii, de a integra migranții la nivel local și regional, precum și de a spori viabilitatea programelor de returnare.

Persoane de contact pentru presă

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email