Program de sprijinire a IMM-urilor

Program de sprijinire a IMM-urilor, finantat de BERD

 

Program de sprijinire a IMM-urilor, finantat de BERD

Programul “Small Business Support”, care faciliteaza contactul intre  Intreprinderile Mici si Mijlocii si serviciile de consultanta in afaceri, prin consultanti locali sau experti internationali, va continua sa fie aplicat in Romania pentru urmatorii cinci ani, cu finantarea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD). Guvernul a aprobat astazi,  semnarea unui Memorandum in acest sens intre Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri din Romania si BERD.
Programul “Small Business Support” are scopul sa sprijine dezvoltarea a 500 de IMM-uri din Romania si sa contribuie la crearea de noi locuri de munca. De asemenea, isi propune sa contribuie la dezvoltarea capacitatii institutionale a acestora prin transfer de cunostinte, metode si instrumente, precum si prin valorificarea relatiilor cu institutiilor financiare partenere si alti finantatori din Romania care sa ofere sprijin pe termen lung sectorului IMM-uri.
Programul joaca un rol important in misiunea BERD. Pe langa finantarea capitalului, BERD ajuta la dezvoltarea antreprenoriatului, facilitand accesul IMM-urilor la servicii de consultanta profesionale, menite sa ofere instrumentele necesare pentru a se dezvolta. Small Business Support faciliteaza contactul intre Intreprinderile Mici si Mijlocii si serviciile de consultanta in afaceri, prin consultanti locali sau experti internationali.
Programul se deruleaza in Romania din 1993, este finantat de donatori, iar pana in prezent a primit peste 9 milioane de euro pentru sprijinirea activitatilor din Romania. Finantarea activitatilor s-a facut de catre Austria, Uniunea Europeana, Canada, Luxemburg, Japonia, Marea Britanie. Peste 100 de consultanti locali au fost instruiti sa ofere asistenta in afaceri, peste 350 de antreprenori locali au fost instruiti in aptitudini antreprenoriale de baza. Asociatia Consultantilor in Management din Romania, membru al asociatiilor internationale care promoveaza standarde de consultanta in management, a primit sprijin pentru a-si dezvolta capacitatea institutionala.

Sursa: Guvernul Romaniei