Eurofonduri

UE: 80% programe operationale adoptate
Fabrica de Bani
Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, a declarat, luni, ca pana in prezent la nivelul Uniunii Europene au fost adoptate 188 de programe operationale, dintre care 175 sub mandatul sau, transmite Agerpres (16 februarie).
“Pana la acest moment au fost adoptate 188 de programe operationale, 80% din total. Dintre acestea, 175 au fost adoptate sub mandatul meu. Celelalte vor fi adoptate dupa procedura de schimbare a Cadrului Financiar Multianual, care va intra in vigoare cel mai probabil in luna iunie. In aceasta categorie este si Programul pentru Infrastructura Mare”, a declarat comisarul european pentru Politici Regionale Corina Cretu, intr-o conferinta la Reprezentanta Comisiei Europene la Bucuresti, in care a facut bilantul celor 100 de zile de mandat si a prezentat prioritatile pe anul 2015.
Potrivit Corinei Cretu, gradul de absorbtie a crescut la nivelul Uniunii Europene, insa noile state membre ale Uniunii, incluzand aici si Romania, “au dificultati in absorbtie”.
Printre prioritatile pentru anul in curs, Corina Cretu a mentionat buna functionare a grupului de lucru format din specialisti europeni care actioneaza in vederea accelerarii absorbtiei in tarile in care exista dificultati in aceasta privinta.
In ceea ce priveste Programul de infrastructura mare, comisarul european a afirmat ca exista negocieri intre Comisie si Guvernul de la Bucuresti si se asteapta forma finala a programului care va fi depusa la Comisia Europeana.
“In legatura cu Programul de infrastructura mare, stiu ca negocierile sunt la nivel de DG si Guvernul Romaniei, Directoratului General. Stiu ca observatiile au fost minore si asteptam sa fie depuse, sa vedem exact programul atunci cand va fi depus la Comisia Europeana, in mod oficial”, a afirmat Cretu.