FESTIVALUL-SUFLETUL SATULUI- DRAGUS, editia a 4-a

1

A fost zi de sărbătoare în comuna Drăguș. Toată suflarea satului a îmbrăcat portul popular cu ocazia Festivalului local de tradiții și obiceiuri de iarnă, „sufletul satului“. Evenimentul a ajuns deja la a 4-a ediție și s-a bucurat de participarea a 9 ansambluri de copii din satele învecinate.
Festivalul s-a desfășurat în cursul zilei de ieri. Oamenii s-au strâns la muzeul Dimtrie Gusti, după care au mers în alai până la căminul cultural unde s-a dat startul spectacolului. Pe scenă au urcat pe rând sute de copii talentați care au cântat și dansat românește.

2

Momentul mult așteptat a constat în reprezentația cântărețului Grigore Leșe. Acesta este cunoscut pentru pasiunea cu care horește în toate colțurile lumii. Totodată, fiind și un cunoscător de tradiții autentice, i-a sfătuit pe oameni cum să păstreze datina așa cum au primit-o moștenire de la străbuni.
„Sufletul satului“ adună la Drăguș tot mai mulți oameni dornici de redescoperirea tradițiilor. Sala din căminul cultural a fost plină iar spectatorii au savurat fiecare moment in parte.

3Grupul de copii „Muguri drăgușeni“ și grupul de femei din Drăguș au prezentat într-un fel artistic o parte din istoria lor. Momentul a primit ropote de aplauze și admirația tuturor. Localnicii sunt mândri de evenimentele culturale care se desfășoară în comună și încântați de oaspeții de seamă care le sunt alături.
Evenimentele culturale care respectă datinile sunt benefice și pentru copii deoarece le oferă șansa de a-și descoperi identitatea românească. Așadar, evenimentul care a fost de mare calitate a fost apreciat de oameni de toate vârstele.

4 5

Pe lângă drăgușeni, la „Sufletul satului“ au urcat pe scenă Ansamblul „Perla Negoiului“ din Porumbacu, Ansamblul de copii „Comorile Arpașului “ din Arpașul de Jos, Grupul de copii „Bujoreii Ucii“ de la Școala Gimnazială Ucea de Jos și echipa de dansuri populare din Ucea de Sus. De asemenea, pe scenă au urcat și Grupul „floare de colț“ al Clubului Elevilor din orașul Victoria. La rândul lor, și copiii de la Școala Gimnazială Sâmbăta de Sus au primit ropote de aplauze.

Sursa:Bzf.ro