Romania – tabloul complet al saraciei

Romania – tabloul complet al saraciei. 16% dintre romanii majori de pana in 24 de ani nici nu invata, nici nu muncesc

 HotNews.ro
Tabloul saraciei in Romania (CLICK pentru a deschide)
Foto: Hotnews
Romania este peste media Uniunii Europene in privinta tinerilor care nici nu invata, nici nu lucreaza, potrivit unui raport emis, joi, de Comisia Europeana, care schiteaza un tablou social complet al “vicecampioanei” europene la saracie.
Un procent de 16% dintre romanii cu varste intre 18 si 24 de ani nici nu invata, nici nu lucreaza, potrivit situatiei de la nivelul anului 2013, prezentate in Raportul Evolutiile Sociale si ale Ocuparii  Fortei de Munca, emis joi de Comisia Europeana.
Romania se situeaza peste media Uniunii Europene, care este de 13%, in privinta ponderii tineretului cu varste de 18-24 de ani fara nici ocupatie (NEET – not in education, employment, training).
Odata cu scaderea limitei de jos a categoriei de varsta, creste procentul tinerilor romani care nici nu invata, nici nu muncesc.
Astfel, in randul romanilor cu varste intre 15 si 24 de ani, 17,2% nu au nicio ocupatie. Pe sexe, 15,5% dintre baietii din aceasta categorie de varsta sunt fara ocupatie, in timp ce la fete procentul este mai mare – 18,9%. In schimb, 18,6% dintre barbatii din Romania cu varste intre 18 si 24 de ani parasesc timpuriu scoala, in timp ce la femei procentul este mai scazut – 16%.
La capitolul tineretului de 15-24 de ani fara nicio ocupatie, Romania se situeaza pe locul al saptelea, in Uniunea Europeana, cele mai mari procente inregistrandu-se in: Italia (22,2%), Bulgaria (21,6%), Grecia (20,4%), Croatia (19,6%), Spania (19,4%) si Cipru (18,2%). Media UE este 13%.