Făgăraşul se luptă cu 44 de localităţi pentru câştigarea unui titlu

Făgăraşul se luptă cu alte 44 de oraşe şi municipii din România în dobândirea titlului de ,,Oraşul Reciclării 2015”, ediţia a III-a. Competiţia este organizată de Eco-Rom Ambalaje, o societate naţională cu capital integral de stat care se ocupă cu implementarea programelor de colectare selectivă şi de la care Făgăraşul are toate containerele de tip clopot de pe domeniul public. reciclare

Dacă va câştiga locul I, municipiul va primi 12.000 de euro pentru amenajarea unui parc tematic. Competiţia a început la 1 ianuarie şi se termină la 30 iunie.

Primăria a angrenat şcoli şi grădiniţe din municipiu şi colaborează cu Salco Serv în realizarea ţintei propuse, respectiv colectarea a 2.053 kg hârtie, 550 kg plastic şi 225 kg metale, însemnând doze de aluminiu, precizează consilierul Cristina Poparad din cadrul Primăriei.

Contribuie la câştigarea cursei 140 de clase cu 2.165 de elevi şi 25 de grupe de grădiniţă cu 840 de preşcolari.

Pe lângă adunarea materialelor reciclabile, copiii vor desfăşura tot felul de activităţi cum ar fi un carnval medieval al preşcolarilor, organizat în luna aprilie, exclusiv cu costume realizate din materiale reciclabile.

Sursa: BZF