Hotelul de gheaţă de la Bâlea, în top cele mai frumoase din lume

balea

Situat în inima munţilor Făgăraş, Hotelul de Gheaţă de la Bâlea-Lac atrage, în fiecare an, pe lângă miile de turişti, şi aprecieri din partea publicaţiilor şi oficiilor de turism din întreaga lume. Astfel că, în acest sezon, unitatea de cazare de la Bâlea-Lac a fost inclusă, de publicaţia Conde Nast Traveler, pe lista celor mai interesante opt hoteluri de gheaţă din lume.
Lista este completată de Hotel de Glace din Quebec, Snow Castle of Kemi din Finlanda, Snow Hotel din Norvegia, Ice Hotel din Suedia,

Hotelul de gheaţă de la Bâlea-Lac a ajuns, deja, o tradiţie, fapt pentru care, în sezonul 2014-2015, s-a construit cel de-al zecelea hotel din Făgăraş. Construcţia a început la finalul lunii noiembrie şi a vizat ridicare a 12 camere care să reprezinte câte un semn zodiacal. La ridicarea hotelului a lucrat o echipă formată din 23 de constructori din Târgu Mureş, care au construi atât hotelul şi decoraţiile interioare, cât şi noua biserică de gheaţă. Încă de la primul hotel de gheaţă, din sezonul 2005-2006, unitatea de cazare a căpătat faimă în rândul iubitorilor de aventuri, astfel că peste 8.000 de suflete poposesc aici în fiecare iarnă.

Sursa: Bzf.ro