Mai multi specialisti romani la Bruxelles?

O prima lista de urgente

 

Mai multi specialisti romani la Bruxelles? O prima lista de urgente

Ancorarea tarilor europene la structura comunitara necesita o pleiada de specialisti, fie plasati la Bruxelles sau activi in capitale. Conctructia europeana are o dimensiune institutionala covarsitoare. Expertii sustin ca exista un lobby corporatist foarte pronuntat la Bruxelles, un lobby al ONG-istilor, dar cel mai puternic lobby este cel al tarilor. Cum apare Romania pe aceasta harta si ce poate face?

Va prezentam cateva concluzii ale conferintei – dezbatere “Care este influenta romaneasca in Bruxelles-ul european?”, organizata la Bruxelles, dub auspiciile Grupului PPE din Parlamentul European (gazda intalnirii fiind eurodeputatul Ramona Manescu), SNSPA, Center for EU Communication Studies si GrupRomania Bruxelles, miercuri, 9 decembrie 2014.

Dezbaterea a fost axata pe doua teme esentiale: resursa umana romaneasca alocata politicilor europene si mecanismele de relationare a Romaniei cu Uniunea Europeana. Expertii reuniti in cladirea Parlamentului European din Bruxelles au discutat proiecte concrete, ancorate in realitate, idei despre cum alte tari din UE isi optimizeaza mecanismul.

 

Sursa:Euractiv