Alătură-te YouthBank Făgăraş !

1

Odată cu începerea noului an şcolar, programul YouthBank Făgăraş, demarează prin recrutarea de noi membri, fiind în căutarea unor tineri motivaţi care vor să devină lideri ai comunităţii.

Tinerii care doresc să aibă cei mai frumoşi ani de liceu şi să se implice în doilea an al programului YouthBank Făgăraş sunt invitaţi să aplice până la data de 7 octombrie, completând formularul  de înscriere de la adresa www.fagaras.youthbank.ro/inscriere.

Singurele condiţii pentru a se înscrie sunt să studieze la un liceu din Făgăraş şi să fie gata să accepte provocarea de a deveni lideri ai comunităţii lor.

 Echipa YouthBank Făgăraş 2014 – 2015 va fi formată din 15 membri, care vor urmări constituirea, promovarea şi administrarea unui fond special destinat proiectelor implementate de către liceeni în scopul dezvoltării comunităţii locale. Astfel, tinerii au acces la un cadru pentru dezvoltare personală, dobândind abilităţi de leadership, comunicare şi management financiar.

„YouthBank a fost cea mai bună alegere a mea de până acum. Toate persoanele pe care le-am cunoscut, toate relaţiile pe care le-am legat m-au ajutat enorm să îmi înving frica de a vorbi în public şi de a interacţiona cu diverse personalităţi ale oraşului. În momentul în care am participat la diverse evenimente la care majoritatea personelor erau oameni de afaceri,  am realizat că într-o zi voi ajunge şi eu ca ei. La început eram pesimistă referitor la faptul că vom putea strânge o sumă aşa de mare de bani, dar se pare că am reuşit, din mai nimic am ajuns să atingem tot ceea ce ne-am propus. Într-un an de YouthBank am legat strânse prietenii care ştiu că vor dura toată viaţa. Sunt bucuroasă că am luat decizia de a aplica, este una din cele mai frumoase experienţe trăite de mine“, a spus  Andreea Boieriu, membru YouthBank Făgăraş.

 

La finalul primului an de implementare a programului, YouthBank Făgăraş, implementat de Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului a constituit un fond de 14100 lei, din  care au fost finanţate 8 proiecte, realizate de peste 100 de liceeni. Cei 11 tineri care au făcut parte din echipă au implicat activ, prin acţiunile lor, 3 licee din Făgăraş. Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului îşi propune să le ofere liceenilor posibilitatea de a se implica în comunitate prin acest program, creând cadrul potrivit pentru ca aceştia să se dezvolte din punct  de vedere personal şi profesional.

Activităţile YouthBank Făgăraş sunt incluse în proiectul denumit „YouthBank Academy: Soluţii durabile pentru implicarea tinerilor în viaţa comunităţii” – proiect finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România cu suma de 75.000 euro.

Sursa Bz.fagaras