Ceapa de aur, umor din plin. Vezi poze

ceapa-8-220x220

Festivalul de umor „Ceapa de aur“ a adunat și în acest an sute de spectatori la Casa de Cultură din Făgăraș. Ajuns la cea de-a XVI-a ediție, festivalul și-a atins scopul: cei în jur de 500 de specatatori au uitat pentru câteva ore de probleme și griji și au râs cu gura până la urechi. Concurenții au reușit să creeze o atmosferă unde râsetele și ropotele de aplauze au fost principalele ingrediente.

cepa-7-220x220

Evenimentul a debuta în jurul orei 17.00 cu lansarea cărții lui Florin Alexandru. Este vorba despre cartea intitulată „Dozatorul de umor“, o carte care cuprinde câteva zeci de schițe umoristice scrise în ultimii ani.

La evenimentul de lansare au laut parte zeci de prieteni ai umoristului făgărășean, printre care și binecunoscutul Ștefan Popa Popa s.

Festivalul de umor a debutat imediat după încheierea evenimentului de lansare a cărții cu trupe de umor și satirice din mai multe județe ale țării. În total, la concurs au participat 26 de concurenți din Sibiu, Timiș, Sălaj, Constanța, Zalău, Cluj, Dolj, Suceava, Argeș.
Bineînțeles ca de fiecare dată președintele juriului a fost Ștefan Popa Popa s.

Festivalul a fost prezentat de Emil Mitrache sau Americanu cum este cunoscut din programele de umor.
După patru ore de umor, cei mai buni interpreți individuali sau grupuri de umor au fost premiați. Premiul întâi la categoria grupuri a fost obținut de Vacanța Mică, premiul doi de trupa OZN și premiul trei de trupa Eforie. La individual, premiul întâi a fost obținut de Constantin Tiron, locul doi de Ionuț Oanță și locul trei de Ioan Seleși și Diana Roșca. La această categorie s-au dat și două premii speciale. Premiul special al juriului a fost obținut de Constantin Moldovan și premiul pentru popularitate de Doru Trufin. Așadar, și în acest an sala Casei Municipale de Cultură a fost neîncăpătoare pentru cei în jur de 500 de spectatori veniți să guste umor din plin.

Sursa: bz.fagaras