Zilele Muntelui Tampa in Piata Sfatului

2

In centrul istoric vor fi prezentate fotografii, obiectele create de copii la atelierele creative, dedicate aniversarii Muntelui Tampa, dar si o parada de costume a voluntarilor. Vestimentatia a fost inspirata de speciile de flora si fauna care se gasesc pe Tampa. Proiectul urmareste constientizarea necesitatii de a conserva si proteja biodiversitatea specifica Brasovului.
Vineri, incepand cu ora 10:00, localnicii si turistii care se vor afla in Piata Sfatului vor putea viziona expozitiile tematice despre biodiversitate si lucrarile realizate de copii din materiale si deseuri reciclabile.
Atelierele creative din centrul orasului asteapta copii de toate varstele dar si adulti. Paradele de la ora 12.00 si 17.00 de pe strazile Republicii, Muresenilor si Michael Weiss vor impresiona prin diversitatea costumelor pe care voluntarii le vor purta; vestimentatia a fost inspirata de speciile de flora si fauna care se gasesc pe Tampa.
Cei 40 de voluntari vor imparti pliante informative trecatorilor si vor fi prezenti la corturile din centrul orasului pentru a oferi ajutor micilor creatori.
Manifestarea „Zilele Ariei Protejate Muntele Tampa” se afla la prima editie si cu aceasta ocazie va fi expus pentru prima data steagul Clubului de Voluntari, a carui grafica a fost conceputa pe baza ideilor membrilor voluntari. In urma cu cateva luni, 40 autobuze si 30 statii au fost vizate pentru atasarea unor stickere Quick Response si a unor afise pe care s-au putut regasi informatii despre cea mai mare zona verde a orasului. Materialele pot fi accesate in continuare cu o aplicatie de pe telefonul mobil.
Excursiile tematice realizate s-au adresat copiilor de la doua licee partenere si au avut ca scop cunoasterea speciilor de plante si animale de pe situl protejat.
Sub Tampa se regasesc detalii despre traseele, habitatele si activitatile interzise de pe munte. Implementarea proiectului a inceput de acum doi ani si urmareste constientizarea conservarii si protejarii biodiversitatii din judetul Brasov.
Sursa InfoBrasov