Oscar, sarpele hoinar, provocarea miscarii urbane

rep_75168p1

Saptamana Mobilitatii Europene s-a incheiat, dar miscarea continua la Brasov. Concursul „Oscar, sarpele hoinar”, promoveaza in continuare mersul pe jos sau pe bicicleta, role ori skate-board. Brasovul a inscris in acest proiect cel mai mare numar de elevi din tara – 1800 – care vor afla si vor implementa masuri de reducere a poluarii din natura.
Opt scoli brasovene, cu un numar total de 1800 de elevi vor lua parte la Traffic Snake Game. Concursul „Oscar, sarpele hoinar” presupune ca elevii sa adopte modalitati din cele mai putin poluante pentru a ajunge la scoala: de la folosirea mijloacelor de transport in comun la bicicleta sau car-sharing, spune Elena Bucur, consilier Relatii Publice Agentia pentru Protectia Mediului  Brasov 
Campania a fost creata pentru incurajarea elevilor, parintilor si cadrelor didactice sa adopte mersul pe jos, cu bicicleta, cu mijloacele de transport public sau sa foloseasca in comun aceeasi masina atunci cand se deplaseaza la scoala. Este pentru prima oara cand se organizeaza aceasta campanie la nivel national in Romania. In paralel, se vor organiza campanii similare in alte 17 tari europene. Jocul se va desfasura in perioada 22 septembrie – 3 octombrie , in 13 orase din Romania.
din clasa a treia de la Scoala Generala nr. 25 din Racadau sunt incantati de campanie si impart bucurosi masina parintilor cu alti colegi sau merg pe jos pana la scoala.
Pentru incurajare, doamna invatatoare ofera buline colorate celor care adopta mijloacele de transport nepoluante. Copiii primesc recompense cand ajung la punctele cheie de pe banner: o zi fara teme sau 15 minute in plus de joaca.
La nivel national, „Oscar, Sarpele hoinar“ se desfasoara in 56 de scoli din 13 orase,  Brasovul este orasul din Romania care a reusit sa inscrie cele mai multe scoli in aceasta campanie: 1.800 de elevi. Saptamana europeana a mobilitatii s-a incheiat astazi si a avut ca scop reevaluarea modului in care oamenii privesc spatiul urban. Sloganul din acest an, “Strazile noastre, alegerea noastra”, a incurajat oamenii din intreaga Europa sa creeze tipul de oras in care ar dori sa traiasca.
Sursa InfoBrasov