Brasos- Sfantul Bartolomeu intra in circuitul turistic

rep_74944p1

Cea mai veche biserica din oras va intra in circuitul turistic al Brasovului. Biserica  Sfintul Bartolomeu are, de acum, un ghid tiparit, in doua limbi, romana si germana, elaborat  in Germania cu ajutorul unor specialisti sasi. Turistii care vor veni aici vor putea afla istoria si arhitectura impresionantului monument de secol 13 de pe strada Lunga.
Biserica din Bartolomeu a fost ridicata in anii 1200. la vremea aceea a fost prima biserica parohiala a orasului si totodata cel mai vechi monument de arhitrectura sacra.
La inceput, biserica a fost catolica, insa odata cu reformarea lutheriana, a devenit evanghelica. E totodata singura biserica evanghelica din Ardeal care inca mai sarbatoreste hramul.
Ca sa poata fi inclusa in circuitele turistice, acum biserica are un ghid care poate fi gasit si cumparat de la intrare. A fost intocmit de specialisti sasi in Germania si ofera detalii despre istoria si arhitectura monumentului.
Biserica va fi inclusa in circuitul turistic La pas prin Brasovul vechi, care va include curind si Scheiul si Bartolomeul. Dintre obiectivele turistice prezente pe aceasta harta fac parte Biserica neagra, turnurile alb si negru, Bastionul Tesatorilor, Piata Sfatului, Poarta Ecaterinei si Poarta Schei, strada Sforii, dupa Ziduri, muzeele si cladirile istorice.
rep_74944p2
Sursa: Info Brasov