Prima Gală a premianților la Brasov

04gala_elevilor_2014_2014062302

• Absolvenţii claselor a VIII-a şi a XII-a sărbătoriţi ieri la Aula Universităţii „Transilvania“ vor primi de la bugetul local, la fel ca toţi elevii premianţi de gimnaziu şi liceu din Braşov, sume între 300 şi 100 de lei, în funcţie de premiul obţinut la final de an

Directori de şcoli gimnaziale, licee şi colegii, aleşi locali şi părinţi au umplut ieri Centrul de conferinţe de la Aula Universităţii „Transilvania“, la Gala Premiilor celor mai buni elevi braşoveni absolvenţi ai claselor a VIII-a şi a XII-a. Evenimentul, aflat la prima ediţie, îi premiază pe cei mai merituoşi dintre absolvenţii braşoveni, care la sfîrşitul acestui an şcolar au obţinut premiile I, II şi III la învăţătură. Absolvenţii, la fel cu toţi elevii premianţi de gimnaziu şi liceu din Braşov, vor primi, de la bugetul local, sume de bani, în funcţie de rezultatele obţinute. De anul viitor, autorităţile locale se angajează să găsească o modalitate de a-i stimula, în acelaşi mod, şi pe profesorii care fac performanţă cu elevii, şi să încurajeze în acelaşi timp şi concurenţa între unităţile de învăţămînt din Braşov. „Elevii sînt o resursă umană cea mai importantă pentru viitorul Braşovului, de aceea încercăm să gîndim programe pentru stimularea şi pentru sprijinirea lor, a părinţilor şi a profesorilor. Pînă acum am făcut asta prin Programul Primul Ghiozdan, pentru elevii din clasa I, prin susţinerea olimpicilor şi prin acordarea de facilităţi pentru transportul în comun acelor elevi care nu au absenţe. De acum, ne dorim să punem în aplicare acest sistem de recompensare în bani pentru elevii premianţi, mai ales că am convingerea că aceşti bani vor fi folosiţi tot pentru educaţie“, a spus primarul George Scripcaru.

491 de premianţi în febra examenelor

La prima ediţie a Galei Premiilor celor mai buni elevi braşoveni au fost prezenţi ieri 491 de premianţi ai claselor a VIII-a şi a XII-a, absolvanţi care au intrat deja în febra examenelor. Deşi sala a fost neîncăpătoare, pentru a se încadra în limitele de timp ale evenimentului, pe podiumul galei au fost prezentaţi ieri doar şefii de promoţie din fiecare şcoală gimnazială, liceu şi colegiu braşovean.

1.791 de elevi de frunte în Braşov

Per total, în municipiul Braşov sînt 1.791 de elevi din clasele V-XII care au obţinut premiile I, II şi III şi urmează să fie premiaţi cu bani de la bugetul local. Lor li se vor adăuga şi alţi elevi, de la Colegiile Tehnice şi şcolile profesionale, care termină anul şcolar luna viitoare. „Mă bucur că efortul copiilor de pe parcursul anului şcolar a fost recompensat de către Primăria Braşov. Totodată am fost impresionată de numărul mare de premianţi, pentru că pînă acum nu am avut o astfel de statistică. Acest lucru demonstrează că Braşovul este un oraş de top“, a declarat inspectorul şcolar general, Ariana Bucur.

„Cel mai important eveniment la care am participat“

Pentru o parte din elevi, evenimentul de ieri de la Aulă a fost şi primul contact cu Universitatea „Transilvania“. Rectorul Universităţii, Ioan Vasile Abrudan, spune însă că Gala pe care a găzduit-o a fost „cel mai important eveniment la care a luat parte la Braşov, în ultimii 24 de ani“. „Această gală de premiere a elevilor absolvenţi este cel mai important eveniment din ultimii 24 de ani de la Braşov. Spun acest lucru, fiindcă ne dorim cu toţii un Braşov mai frumos şi mai dezvoltat, dar de multe ori uităm că oamenii sînt de fapt motorul de dezvoltare. Schimbarea în bine şi dezvoltarea acestui oraş, şi a acestei ţări, nu o pot face decît cei serioşi şi performanţi, iar acum, în această sală, s-au adunat cei mai serioşi şi performanţi absolvenţi ai Braşovului”, le-a transmis rectorul Universităţii „Transilvania“, elevilor premianţi din Braşov. Gala Premiilor celor mai buni elevi braşoveni este primul eveniment de amploare organizat în baza protocolului de colaborare semnat între Primărie Braşov, Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, Universitatea „Transilvania“ şi Consiliul Judeţean al Elevilor. „Sper să colaborăm în continuare, la fel de bine cu autorităţile locale şi să le dăm o mînă de ajutor în organizarea unor astfel de evenimente. Elevii care termină acum liceul ar trebui să rămînă aici, la Braşov, şi să se bucure de universitatea de prestigiu care există în oraşul nostru“, a spus, la rîndul său, Ionuţ Luca, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor.

Sursa : Monitorul Expres