Sprijin pentru cercetare-inovare

Fabrica de Bani

In ciuda eforturilor făcute la nivel naţional şi european, Uniunea Europeană se confruntă în continuare cu diferenţe interne în performanţele din cercetare-inovare (C&I). Programul cadru Horizon 2020 pentru perioada 2014-2020 răspunde acestor provocări prin finanţări specifice de acţiuni care să ducă la “Diseminarea excelenţei şi participare lărgită“. Scopul este de a pune în mişcare potenţialul european de C&I încă nevalorificat printr-o implicare sporită a ţărilor şi regiunilor europene cu performanţe mai scăzute.

Comisia Europeană, prin REA (Research Executive Agency), anunţă un eveniment – Info Dayîn sprijinul ţărilor cu performanţe mai scăzute:  “Spreading Excellence and Widening Participation“, o acţiune de finanţare a cercetării în UE în cadrul Horizon 2020. Scopul acţiunii este acela de a reduce diferenţele în ceea ce priveşte performanţele în cercetare-inovare în ţările europene. Anunţatul Info Day va avea loc la Bruxelles, pe 3 iulie 2014.

Coordonatorii proiectelor care pot fi finanţate (în cadrul call-urilor Teaming, Twinning şi ERA Chairs) trebuie să fie din cele 13 “noi” membre ale UE plus Portugalia, Luxemburg şi câteva ţări asociate (Albania, Bosnia – Herzegovina, Insulele Faroe, Fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, R. Moldova, Muntenegru, Serbia şi Turcia) şi trebuie să aplice împreună cu “parteneri avansaţi” din celelalte ţări membre ale UE.

Confirmarea participarii trebuie făcută până pe 25 iunie printr-un mail la adresa <RTD-INFO-DAYS-B5@ec.europa.eu>;

Accesaţi agenda evenimentului şi mai multe informaţii AICI

şi documentaţia pentru call-uri AICI