In Beijing, platesti calatoria la metrou cu PET-uri

In Beijing, platesti calatoria la metrou cu PET-uri

Green Report

 http://www.green-report.ro/wp-content/uploads/2013/09/www.whatsontianjincom.jpg?32d7ba Cu 20 de PET-uri goale iti cumperi o calatorie la metrou, in Beijing, capitala Chinei, gratie unor masini de reciclat sticle de plastic, instalate in statiile subterane, scrie huffingtonpost.fr.

 

Cu 20 de PET-uri goale iti cumperi o calatorie la metrou, in Beijing, capitala Chinei, gratie unor masini de reciclat sticle de plastic, instalate in statiile subterane, scrie huffingtonpost.fr.

«PET-ul este introdus in masina este de compostat in 20 de secunde, iar ca sa obtii gratuit o calatorie, este nevoie de 20 de PET-uri. 1 bilet de metrou costa 0,25 euro. Firma furnizoare intentioneaza sa instaleze alte 3.000 de masini de compostat in mai multe statii de metrou din Beijing, in scoli sau in centrele comerciale. Acelasi procedeu poate fi folosit si pentru dozele de aluminiu», potrivit huffingtonpost.fr

Cei peste 20 de milioane de locuitori ai Beijingului, considerata una dintre cele mai murdare capitale ale lumii,  produc zilnic aproximativ 18.000 de tone de deseuri menajere.