Ziua Mondială a Sănătăţii 2014

1696_Ziua-Mondiala-a-Sanatatii-7-aprilie

În fiecare an, în data de 7 aprilie este sărbătorită Ziua Mondială a Sanatatii, în urma unei decizii luate în anul 1948, în cadrul primei Adunari Mondiale a Sănătaţii desfăşurate în Geneva, Elveţia, de către Organizaţia Mondială a Sănătaţii (World Health Organization). Dacă anul trecut Ziua Mondială a Sănătaţii s-a axat pe bolile cardiovasculare, anul acesta Ziua Mondiala a Sănătaţii aduce în vizor bolile infecţioase cu transmitere prin vectori (ţânţarii, muştele, capuşele, puricii, etc.), sub sloganul “Muşcătura mică, ameninţarea mare” Aproximativ jumătate din populaţia globului este expusă riscului de infectare cu malarie, febra dengue, febra galbenă, borrelioza şi leishmanioză

             În Bucureşti au avut loc weekend-ul acesta o serie de activităţi susţinătoare acestei cauze. Astfel, mai mulţi cetăţeni au Capitalei au avut posibilitatea de a-şi face un control gratuit la la nivelul glicemiei şi tensiunii arteriale.

Plimbările în aer liber sau cu bicicleta, un stil de viaţă mai sănătos decât în mod normal, înlocuirea tuturor băuturilor cu apă plată, sunt câteva din lucrurile pe care le puteţi face astfel, dacă doriţi să vă simţiţi în spiritul sărbătorii.

La nivel oficial, Ordinul Asistenţilor Medicali din România va organiza la Parlament o dezbatere pe tema bolilor transmisibile. La întâlnire vor participa mai mulţi reprezentanţi ai MInisterului Sănătăţii şi ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.