Pentru microintreprinderi – noi finantari UE

fonduri

Microintreprinderile din trei regiuni (Nord-Est, Sud Muntenia si Nord-Vest) pot obtine fonduri europene pentru investitii. Gabriel Friptu, seful Directiei Generale Fonduri Europene din Ministerul Dezvoltarii Regionale a explicat pentru EurActiv ca fondurile provin din diferite economii realizate pe liniile de finantare din Axa 4 a Programului Operational Regional. Valoare insumata disponibila: circa 23 milioane euro.
 

Cererea de proiecte a fost lansata in cadrul componentei 4.3. a Programului Operational Regional  2007-2013: Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor a fost relansata, pentru cele trei regiuni mentionate, de Autoritatea de Management pentru POR din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP) – transmite un comunicat al Ministerului.

Fondurile disponibile provin din economiile rezultate din contractarea fondurilor alocate axei prioritare 4 – Sprijinirea mediului de afaceri regional si local, pentru regiunile Nord-Est, Sud Muntenia si Nord-Vest.
 
Societatile comerciale care indeplinesc cerintele de eligibilitate din Ghidul solicitantului pot depune cereri de finantare la sediile Agentiilor pentru Dezvoltare Regionala din cele trei regiuni, urmand ca proiectele acceptate spre finantare sa se implementeze in aceste regiuni.
 
Cererile de finantare pot fi depuse incepand cu data de 20 martie 2014, orele 10:00, pana la data de 17 aprilie, orele 14:00. 
 
Fondurile obtinute prin aceste proiecte pot fi folosite pentru achizitionarea de echipamente si tehnologii noi si pentru dotarea microintreprinderilor cu sisteme IT

(hardware si software). Cererile de finantare vor fi analizate in ordinea depunerii acestora, pana la contractarea intregii sume alocate fiecarei regiuni.

Pot fi solicitate maximum 200.000 de euro pe proiect.
 
Bugetul orientativ alocat acestei cereri de proiecte, pentru fiecare regiune de dezvoltare in parte, este urmatorul:
- regiunea Nord-Est: 5,43 de milioane de euro
- regiunea Sud Muntenia: 13,55 de milioane de euro
- regiunea Nord-Vest: 3,88 de milioane de euro.