Cum ne păstrăm atenţia în direcţia dorită?

 

Trăim într-o lume în care, uneori, e greu să apăsăm butonul de „mute”, să putem, din  cauza bruiajului exterior, să ne concentram în direcţia dorită. Devine din ce în ce mai dificil să ne menţinem atenţia asupra scopului propus şi obosim sau ne reîntoarcem, involuntar, în rutină şi în activităţile obişnuite.

Indreptarea şi menţinerea atenţiei în direcţia dorită sunt foarte importante în lumea organizaţională, pentru a fixa problema sau provocarea cu care ne confruntăm şi pentru a reuşi să găsim cea mai bună soluţie la situaţia în care ne aflăm. Mai ales atunci când avem de-a face cu un mediu foarte instabil, cu incertitudini, cu tranziţii sau schimbări, liderii care reuşesc să îşi unească echipa în jurul lor sunt şi cei care se concentrează în direcţia propusă şi, mai important, care perseverează în acest sens.

Dar cum să ne setăm mental pentru a ajunge acolo unde ne dorim şi pentru a face faţă întreruperilor, lucrurilor care ne distrag, impulsului de a reveni la starea de dinainte, rezistenţei la schimbare, până la urmă? Cred că este important să vizualizăm foarte clar şi de la bun început care este realitatea pe care ne dorim să o trăim. Odată ce ne-o proiectăm şi ne-o facem posibilă, vom începe să o simţim, să vedem că este palpabilă, să ne dăm seama cum ne-am comporta şi ce am face în noua stare a lucrurilor. De aici, putem începe să parcurgem drumul în sens invers – să deconstruim ceea ce ne-am imaginat şi să ne dăm seama cum am ajuns acolo. Acest exerciţiu ne va spune încotro să ne îndreptăm şi ce acţiuni e necesar să facem. Menţinerea atenţiei în direcţia dorită este un proces organizat, care implică efort şi răbdare. Dacă nu avem răbdarea de a face acţiunile pe care ni le-am propus şi de a vedea rezultatele, atunci nu vom putea ajunge în realitatea pe care ne-am proiectat-o.

Mailuri, întalniri, propuneri, parteneriate. Executivii şi liderii organizaţiilor sunt prinşi între aceste lucruri în fiecare zi. De aceea, este uşor să pierdem sensul a ceea ce facem şi să adoptăm, mai degrabă, atitudinea de ,,merge şi-aşa” sau ,,mai vedem noi”. Insă, a fi hotărâţi şi a ne păstra focusul într-o anumită direcţie presupune a alege să ieşim din zona noastră de confort – presupune curaj, asumare şi investiţie de timp şi energie în sensul dorit.

Cred că cel mai important moment în care e necesar să respiram adânc, să ne păstram calmul şi să rămânem focusaţi este schimbarea. Aceasta aduce lucruri care pot fi foarte dureroase pentru o organizaţie: anumiţi oameni trebuie să plece, anumite funcţiuni trebuie reorganizate, anumite persoane trebuie să-şi însuşeasca abilităţi şi competenţe noi. Dacă organizaţiile şi toţi cei implicaţi în procesul de schimbare îşi menţin atenţia, dar şi bucuria de a construi şi invăţa împreună, lucrurile nu au cum să eşueze. O altă situaţie în care este necesar ca o organizaţie să îşi păstreze neclintită atenţia este atunci când îşi doreşte să facă performanţă, să atingă excelenţa. Insă, în acest caz, riscăm să cădem în extrema cealaltă – presiunea şi cerinţele devin atât de mari, încât e uşor ca relaţiile să se depersonalizeze, iar rezultatele finale să fie un scop în sine, nu un mijloc către ceva mai înalt – mulţumirea de sine, bucuria de a contribui, aderarea la un set comun de valori etc.

Cred că, pentru a ne menţine atenţia şi a construi în direcţia dorită, e necesar ca în fiecare zi să facem un pas mai aproape de realitatea ideală. Va invit ca, în fiecare dimineaţă, să facem un exercitiu de imaginaţie şi să ne întrebăm: unde îmi doresc să fiu? Apoi, ce voi face astăzi pentru obiectivul meu? In cele din urmă, e necesar chiar să trecem la acţiune şi să îndrăznim!

Sursa: www.cariereonline.ro