Plimbari cu trasura prin centrul Brasovului

2

 

                    In urma unei solicitari, Comisia de circulatie din cadrul primariei a aprobat infiintarea a trei trasee turistice cu trasura in centrul istoric al Brasovului. In aceeasi sedinta s-au aprobat si noi sistematizari care introduc sensuri unice pe mai multe  artere din municipiu.

                    Pentru fluidizarea circulatiei, mai multe strazi din Brasov vor fi resistematizate. Din martie, in oras vor aparea mai multe sensuri unice, se vor modifica sensurile pe mai multe artere iar pe alte strazi vor fi infiintate locuri de parcare. Astfel, pe strada Castelului se va introduce sens unic de la intersectia cu Apolonia Hirsher si pana la intersectia cu Aleea Tiberiu Brediceanu. La propunerea Politiei Municipiului Brasov si a Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta s-a decis schimbarea sensurilor unice pe strazile ce intersecteaza cu strada Lunga. Astfel, pe strada Campului si pe strada Scolii va fi sens unic dinspre strada Lunga spre strada De Mijloc iar pe strada Nicopole va fi sens unic dinspre strada De Mijloc spre strada Lunga. De asemenea, Comisia de Circulatie din Primaria Brasov a decis ca pe trecerile de pietoni care traverseaza strazi cu mai mult de doua benzi de circulatie pe sens sa fie infiintate, intre cele doua sensuri, scuaruri de asteptare pentru pietoni.

                  In curand, brasovenii dar si turistii vor avea parte de o noua atractie. In oras vor  exista trasee turistice pentru trasuri trase de cai. Firma care doreste sa dechida o astfel de afacere va pune la dispozitie trei trasuri, fiecare dintre ele trasa de doi cai. Trasurile vor fi parcate in curtea interioara a Bisericii Catolice de pe strada Muresenilor.

                 Reamenajarile din aceasta primavara vizeaza si parcari noi pe unele dintre arterele din muncipiu.  Astfel, pe strada Toamnei vor fi amenajate parcari longitudinale in dreptul scuarurilor, pe benzile 1 si 6, cu exceptia zonei statiei de autobuz RAT. Parcari vor fi amenajate si pe strada Carpatilor  in zona targului de vechituri iar in cartierul Avantgarden vor avea loc de asemenea noi resistematizari ale mai multor strazi.

sursa: InfoBrasov