Elevii din Făgăraș i-au sărbătorit ziua lui Eminescu.

Astăzi se împlinesc 164 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu. De aceea elevii de la școlile din Făgăraș au ținut să-l omagieze pe marele poet prin diverse activități. Liceenii au recitat poezii, au cântat și au urmărit filme documentare despre marele poet. O parte dintre elevi și-au folosit cele mai mari talentele pentru a-l celebra pe Eminescu. eminescu 4 bunCiprian Dăbiște de la Colegiul Național Radu Negru este unul dintre elevii care a fost inspirat de poeziile lui Mihai Eminescu și a realizat un portret al acestuia.

La jumătatea lui ianuarie, tot românul ştie(sau ar trebui să ştie) că este ziua poetului naţional, poetului-nepereche, Mihai Eminescu. Tot românul mai ştie (sau ar trebui să-şi mai amintească) vreun vers din opera sa. Astfel ar realiza cât de actuale au rămas scrierile acestuia. Anul acesta, aniversarea a ajuns la 164 de ani, şi nu a trecut neobservată de elevii din liceele făgărășene. Primii care au marcat această zi au fost elevii clasei a X a de la Colegiul Național Radu Negru. Ei au fost invitați la Biblioteca Municipală pentru a participa la amplu proiect desfășurat în cinstea poetului.

Un moment cultural în cinstea lui Mihai Eminescu a avut loc și în laboratirul de română a Colegiului Național Radu Negru.

Elevii de la Liceul Teologic Constantin Brâncoveanu au fost cei care au încheiat această zi deosebită, dedicată lui Mihai Eminescu.