Celebrare cu fast de Ziua Națională, la Făgăraș

index2-220x201

Ziua Națională a României a fost celebrată cu fast anul acesta în Făgăraș. Autorităţile au pregătit mai multe activităţi pe tot parcursul zilei, iar făgărășenii au primit cu entuziasm programul special pregătit pentru această zi importantă.
La ora 12.30, oficialitățile au fost prezente la ceremonialul religios și militar încheiat cu depunerea de coroane. A urmat apoi un spectacol la care au participat elevi de la școlile din Făgăraș, spectacol susținut pe scena amenajată în fața Casei Municipale de Cultură. În paralel, în incinta Muzeului Valer Literat, din Cetatea Făgărașului, se desfășura un concurs pe teme istorice între elevii din municipiu.
Undeva într-un spațiu special amenajat, mai mulți bucătari s-au întrecut într-un concurs de gastronomie. După ce elevii de la școlile din Făgăraș au terminat reprezentațiile pe scenă, soliștii consacrați au susținut recitaluri cu ocazia Zilei Naționale a României. Maratonul artistic prilejuit de sărbătoarea Națională a României s-a incheiat cu retragerea cu torțe a militarilor în garnizoană, pe un traseu bine stabilit care a traversat aproape tot orașul.