Musafiri din străinătate la Colegiul „Radu Negru“

 

 radu-negru-1-300x240

                  Timp de aproape o săptămână Colegiul Naţional „Radu Negru“ va fi gazda mai multor elevi şi profesori din Turcia, Suedia, Spania şi Lituania. Străinii au venit să cunoască mai bine istoria locală a Făgăraşului, dar şi să participe la diferite activităţi împreună cu elevii făgărăşeni. Vizita face parte din cadrul proiectului „Comenius“, proiect din  cre fac parte 5 ţări printre care şi Româna prin Colegiul Naţional „Radu Negru“.

 

              “Cunoaşte trecutul pentru a înţelege prezentul” aşa s-ar traduce din limba engleză în română tema care i-a îndemnat pe câţiva profesori din cadrul Colegiului Naţional „Radu Negru“ să aplice pentru proiectul Comenius. Ei au şi câştigat finanţare pentru acest proiect în valoare de 24.000 de euro.

 

Cinci ţări participă la acest proiect printre care şi România.

 

             Dacă în luna martie a acestui an, elevii făgărăşeni au fost în Turcia, acum a venit momentul ca un grup de 24 de elevi şi11 profesori din cele patru ţări să fie prezent în oraşul nostru.  Timp de aproape o săptămână, elevii şi profesorii străini vor face cunoştiinţă cu elevi si profesorii Colegiului Naţional „Radu Negru“

 

           Proiectul Comenius “Knowing the past to understand the present” este primul proiect finanţat de Uniunea Europeană câştigat de un liceu din zonă.  Proiectul realizat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene se derulează în perioada august 2012-31 iulie 2014.   

Sursa: bzfagaras.ro