Școala Profesională Franceză a fost inaugurată la Fagaras

Școala Profesională Franceză și-a deschis porțile. Momentul inaugurării a fost organizat cu mare fast, la Colegiul „Aurel Vijoli“ și au participat oameni cu funcții importante și cu o mare putere de decizie, din municipiu, din țară, dar și din Franța. Elevii acestei școli, plini de emoții au luat contact, pentru prima dată cu cei care îi vor coordona timp de 2 ani, dar și cu posibilii angajatori.

ina 1

          Colegiul „Aurel Vijoli“ a fost pentru câteva ore, punctul de întâlnire a multor oameni cu putere de decizie. Și asta deoarece aici va funcționa Școala Profesională Franceză. Ei au participat la inaugurarea unității care a fost creată la inițiativa ambasadorului Franței în România și coordonată de societatea Dedienne din Făgăraș. De asemenea, este primul proiect pilot francez, de această natură realizat până acum în România.

              Astfel, Școala Profesională Franceză va funcționa cu trei clase la profesională, pe următoarele meserii: injecție de mase plastice și cauciuc, prelucrări prin așchiere și electromecanic mașini utilaje și instalații industriale și o clasă la postliceală pe meseria de analist programator. La postliceală s-au înscris 40 de elevi, iar 10 dintre ei au fost deja selectați ca posibili angajați de o firmă franceză care funcționează la București și dorește să își deschidă un centru de expertiză la Făgăraș.

inaugurare-2

             Elevii vor învăța și vor face practică în atelierele dotate de firmele franceze, în cadrul Celegiului Aurel Vijoli, dar și la întreprinderi  – într-o proporție de 60% în primul an și 75 % în al doilea an de învățământ.   Cursurile la Școala Profesională Franceză au început astăzi, așa că pentru elevi începe o perioadă în care trebuie să se străduiască să acumuleze cunoștințe, astfel încât la sfârșitul celor doi ani de studiu teoretic și practic să poată obține un post cât mai bun în cadrul societăților de profil.

inaugurare3

sursa: bzfagaras.ro