Ziua Europeană a limbilor – Fisa eveniment 1

limbi-2-

 

DATA SI ORA:    26.09.2013- 12.00- 15.00  

                               27.09.2012- 09.00- 12.00

 DENUMIRE EVENIMENTZiua Europeană a limbilor

 

TIPUL EVENIMENTULUI: indoor

MODULUL:  M 7

LOCUL DE DESFASURARE: Centrul de Informare Europe Direct Fagaras

NUMAR PARTICIPANTI:    126  participanti +  8 profesori coordonatori

MATERIALE DISTRIBUITE: materiale informative, stegulete , materiale promotionale.

MESAJE DE COMUNICARE:      Ziua Europeană a limbilor  este o manifestare care celebrează diversitatea lingvistică, plurilingvismul, învățarea limbilor străine pe durata vieții.  Obiectivele sale sunt: sensibilizarea publicului față de plurilingvism în Europa, cultivarea diversității culturale și lingvistice și încurajarea învățării limbilor străine de către toți europenii, la școală sau în afara acesteia.

SCURT REZUMAT AL ACTIVITATII :

Pe parcursul a doua zile 26 si 27 septembrie 2013 Centrul EUROPE DIRECT FAGARAS,  impreuna cu elevi  din toate liceele si scolile din Fagaras s-au prezentat referate,eseuri, desene, prezentari powerpoint  dedicate  Zilei Europene a Limbilor .

Cele mai bune lucrari au fost premiate si elevii au primt diplome si materiale promotionale. 

Obiectivul acestei acţiuni este acela de a conştientiza importanţa învăţării limbilor străine şi de a asimila valori europene, prin respectarea interculturalităţii existente în spatiul european, căt şi de a promova priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene.

                   Manifestarea a debutat în anul 2001, an care a fost declarat de Consiliul Europei  Anul european al limbilor vorbite. De atunci, în fiecare an, la 26 septembrie în fiecare din cele 45 de state membre ale Consiliului Europei, se sărbătorește Ziua limbilor vorbite. În Europa se vorbesc 23 de limbi oficiale, dar există și peste 60 de comunități autohtone care vorbesc o limbă regională sau minoritară.

                  Consilierul de comunicare al Centrului de Informare Europe Direct Făgăraş, a prezentat importanta Zilei Europene a Limbilor , au fost  dezbateri pe această temă.

 limbi-1

One comment on “Ziua Europeană a limbilor – Fisa eveniment

  1. Pingback: Galerie foto disponibilă online – Ziua Europeană a limbilor ← Europe Direct Făgăraș

Comments are closed.