A sunat clopoţelul în şcolile din Fagaras

          Astăzi clopoţelul a sunat din nou în toate şcolile din ţară. În Făgăraş a fost agitaţie mare. Festivităţile de început de an şcolar a animat din nou oraşul încă de la primele ore ale dimineţii. Elevii, îmbrăcaţi în uniformele şcolare, cu ghiozdanul în spate şi cu flori în mână au grăbit paşii spre unităţile de învăţământ. Emoţiile revederii colegiilor, dar şi a dascălilor s-au citit pe chipurile tuturor elevilor.

scoala1

             Încă de la primele ore ale dimineţii, străzile din Făgăraş s-au aglomerat. Elevii însoţiţi de părinţi sau bunici şi-au îndreptat grăbiţi paşii spre şcoală. Însă nu înainte de a merge la florării pentru a cumpăra o atenţie doamnelor învăţătoare sau diriginte. Aşa că încă de la ora 7.00, florarii au aşteptat clienţii.

                În jurul orei 9.30, au început festivităţile în şcoli. La Şcoala Generală numărul 1, elevii s-au adunat la careu. Emoţii mari au avut cei din clasele pregătitoare şi din clasa întâi.

scoala-2

                Bucuria revederii colegilor şi prietenilor s-a putut citi şi pe chipul celor mai mari. Chiar dacă vacanţa a fost scurtă şi pentru aceştia şi se gândesc la examenele ce îi aşteaptă, elevii clasei a opta s-au bucurat de clipa revederii.

La fiecare instituţie de învăţământ, festivitatea a debutat cu slujba religioasă.

              Nu au lipsit de la un asemenea moment important nici oficialităţile locale sau judeţene. Deputatul Daniel Zamfir, prefectul judeţului, primarul Făgăraşului, videpreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, dar şi numeroşi consilieri locali au ţinut să fie prezenţi în şcolile din Făgăraş.

             Şi curtea Şcolii Gimnazile „Ovid Densuşianu“ a fost neîncăpătoare pentru sutele de părinţi şi elevi prezenţi la festivitatea de început de an şcolar. Emoţiile cele mai mari le-au trăit cei mai mici şcolari, cei din clasa pregătitoare, peste 90 la număr în această insituţie de învăţământ.

Şi dacă astăzi a fost o zi mai lejeră pentru şcolari, de mâine vor începoe cursurile.