Lansarea ediţiei din 2013 a concursului „Reporter European”

Reprezentanţa Comisiei Europene şi Biroul de Informare al Parlamentului European în România lansează o nouă ediţie a concursului „Reporter European”.

Jurnaliştii şi bloggerii sunt invitaţi să înscrie în competiţie materiale având ca subiect una dintre cele două teme ale concursului:

  • Anul european al cetăţenilor şi
  • Alegerile pentru Parlamentul European din 2014.

Materialele pot fi înscrise în cadrul celor trei secţiuni – presă audio, presă video şi presă scrisă/online.

Câştigătorilor premiilor I, de la fiecare secţiune, li se va oferi posibilitatea de a efectua un stagiu de trei săptămâni la Bruxelles, pentru o experienţă profesională similară celei de corespondent de presă acreditat la instituţiile europene.

Câştigătorilor premiilor II, de la fiecare secţiune, li se va oferi posibilitatea de a efectua o vizită de cinci zile la Bruxelles, la instituţiile europene, pentru întâlniri sau interviuri cu oficiali ai Comisiei Europene, membri ai Parlamentului European, reprezentanţi ai autorităţilor naţionale sau colegi din mass-media.

Câştigătorilor premiilor III, de la fiecare secţiune, li se va înmâna o tabletă iPad.

Un juriu mixt, format din specialişti mass-media, bloggeri şi reprezentanţi ai instituţiilor europene din România, va juriza întregul concurs „Reporter European”, inclusiv componenta dedicată bloggerilor. Printre criteriile de selecţie care vor sta la baza jurizării se numără: relevanţa materialului pentru tema propusă, acurateţea informaţiei, originalitatea perspectivei din care e tratat subiectul şi capacitatea subiectului ales de a genera dezbatere publică.

Condiţiile de înscriere în concurs se află pe site-ul Reprezentanţei Comisiei Europene în România. Mai departe, le prezentăm pe scurt:

În funcţie de tipul materialului, modalităţile de înscriere în concurs sunt următoarele:

  • Materiale video sau audio ilustrate;
  • Materiale audio neilustrate;
  • Articole scrise și/sau publicate în presa online.

Vă recomandăm să consultaţi paginile de internet dedicate concursului „Reporter European” şi componentei „Blogger European” pentru a afla detalii despre condiţiile de participare, termenele limită şi modalităţile de înscriere a materialelor.

Toate mesajele trebuie trimise cu menţiunea „Pentru concursul REPORTER EUROPEAN 2013”. Candidaţii sunt rugaţi să includă în e-mail-ul adresat Reprezentanței Comisiei Europene (RCE) datele de contact personale: nume şi prenume, adresa poştală, telefon, e-mail şi data naşterii.

Termenul limită pentru transmiterea materialelor este 15 noiembrie 2013, data e-mail-ului.

 

Sursa: Reprezentanţa Comisiei Europene în România

http://ec.europa.eu/romania/focus/26062013_reporter_european_2013_ro.htm