Turnirul Cetății Făgăraș

Turnir-1

    În zilele de  10 şi 11 august 2013, Cetatea Făgărașului a fost animată de cavalerii porniţi în turnirul care, an de an, reînvie atmosfera medievală. Astfel, reprezentaţia a debutat cu parada costumelor de epocă, urmată de poveștile pentru copii spuse în grădinița medievală. În tot acest timp, au răsunat melodiile interpretate de cimpoieri. Mai târziu, spectacolul cu cai a fost urmat de spectacolul cu foc, pus în scenă liberă de trupa „Hypnosis”.

    După cum ştim, Turnirul Cetăţilor – ediţia a-IV-a – a debutat luna aceasta la Bran, a continuat în Cetatea Făgărașului şi urmează să se încheie la Braşov, la finele lui august. Organizatorii au deschis pentru copii ateliere mesteşugăreşti, unde aceştia pot învăţa să modeleze ceramica, să realizeze păpuşi tradiţionale sau să picteze pe lemn şi pe sticlă.

    La eveniment şi-au făcut simţită prezenţa şi reprezentanţii Centrului de informare Europe Direct Făgăraş, ocazie cu care aceştia le-au vorbit participanţilor despre rolul Uniunii Europene în ceea ce priveşte susţinerea dialogului intercultural şi păstrarea tradiţiilor.

turnir-2

Sursa: Cotidianul Bună Ziua Făgăraş

http://www.bzf.ro/a-inceput-turnirul-cetatii-fagaras.html