Festival Internaţional de Toacă la Victoria, Braşov

copil-toaca-fata-300x240   

    Cu binecuvantarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în perioada 8-10 iulie 2013, în oraşul Victoria, judeţul Braşov, se desfăşoară ediţia a IX-a a Festivalului Internaţional de Toacă „Cântecul care zideşte“.

    Acest festival este o initiaţivă a părintelui iconom stavrofor Octavian Smădu, parohul bisericii „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena“, biserică ctitorită de mineri în oraşul Victoria.

    În afara concursului de toacă, festivalul mai cuprinde o paradă a portului popular, o expoziţie de icoane pe sticlă, un simpozion pe tema artei bisericeşti şi un pelerinaj la mănăstirile din zonă.

    Cei initiaţi pentru ritmuri athonite vor concura la cele şase clopote. La fiecare categorie de vârstă se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni.

    Scopul festivalului este de a amplifica sensibilitatea sufletească a copiilor în spiritul credinţei ortodoxe.
    Din partea Episcopiei Severinului şi Strehaiei participă ca delegat Pr. Nicolae Gigina de la Catedrala Episcopală din Turnu Severin şi elevele Andra Mihaela Gigina, clasa a II-a, şi Alexandra Faier, clasa a VIII-a,  după cum precizează Pr. inspector pe probleme de învăţământ şi tineret, Arhid. Cătălin Ţăruş.

    La acest eveniment participă şi Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

    Sursa: episcopia-severinului.ro