Festivalul de film Victoria 2013

Asociaţia Victoria Art organizează în perioada 22 – 25 august prima ediţie a Festivalului de Film de la Victoria, eveniment care combină proiecţia de filme de succes cu petreceri în aer liber, la piscină sau în jurul focului de tabără, totul purtând amprenta spiritului eco.

festivalul-de-film-victoria-2013-i88010

Oraşul Victoria se transformă în “Combinat montan pentru exploratorii urbani”, invitaţii, participanţii şi publicul larg petrecând o mini-vacanţă de 4 zile într-o zonă superbă de munte, cu un program bogat şi divers: peste 40 de filme, workshop-uri cu profesionişti din cinematografie, întâlniri cu artişti pe val – actori, regizori, cântăreţi – şi concerte underground cu DJ în vogă.
Deschiderea oficială a Festivalului de film Victoria are loc joi, 22 August şi este marcată printr-un concert la foc de tabără. Iar petrecerea de închidere – o petrecere câmpenească, cu mâncare la ceaun şi muzică live.

Prima ediţie este una non-competiţională. Publicul este cel care alege câştigătorii: cel mai bun scurtmetraj şi cel mai bun documentar din cele trei zile de proiecţii, în trei locaţii diferite, inclusiv în aer liber.

Zilele de proiecţii se încheie cu întâlniri între publicul spectator şi actori consacraţi, iar serile “condimentate” cu filme de lung-metraj şi petreceri în aer liber, la piscină, street art şi graffiti, petreceri cu DJ, concerte şi focuri de tabără.

În fiecare an, Festivalul de film Victoria va avea o temă. Anul acesta, sub egida “FILM’nTORS” rulează la Casa de Cultură, trei filme din anii ’90 cu succes răsunător la public, câte unul în fiecare zi.

Pentru iubitorii de natură şi aer curat, ştrandul din Victoria dispune de 200 de locuri de campare şi de alte 600 în imediata apropiere. Mijlocul de deplasare în timpul celor 4 zile de festival este bicicleta. Pentru cei care doresc să închirieze, există spaţii de închiriere la preţuri modice.
Oraşul Victoria a fost ales ca gazdă a festivalului din mai multe motive. Lipsa unui cinematograf în oraş, a unui festival de acest gen în zonă, de la Sibiu până la Braşov, şi frumuseţea împrejurimilor au făcut ca iniţiatorii şi organizatorii să îşi dorească să promoveze cinematografia şi turismul.

“Suntem convinşi că un astfel de eveniment va creşte considerabil potenţialul turistic al zonei prin mediatizarea puternică la nivel naţional şi prin turismul de festival.” au declarat reprezentanţii Asociaţiei Victoria Art.

Sursa:http://www.port.ro/pls/fe/festival.festival_page?i_festival_id=6388&i_city_id=-1&i_county_id=-1