Făgăraşul, Capitala umorului

afis-ceapa-de-aur-205x300 

Unul din brand-urile culturale ale Făgăraşului este şi Festivalul Naţional de Umor „Ceapa De Aur“. Chiar dacă multe din festivalurile româneşti de umor sunt deja amintire, cel de la Făgăraş continuă să existe. Cea de-a cinsprezecea ediţie a avut loc vineri, 14 iunie 2013, la Casa Municipală de Cultură.

Făgărăşenii s-au obişnuit de ani buni ca la începutul verii să râdă din tot sufletul. Dacă realitatea nu le oferă prea multe motive de bucurie, atunci umorul, da. Mai precis, umorul de bună calitate care s-a aflat întotdeauna la el acasă la Festivalul „Ceapa de Aur“, care are loc în această perioadă. Acelaşi grup de entuziaşti, componenţi ai grupului de umor „Experiment 77“, sprijiniţi de Consiliul Local, au reuşit să dea viaţă acestei ediţii a tradiţionalului festival de umor.

Pe lista concurenţilor au figurat atât grupuri umoristice, cât şi concurenţi individuali. Toţi practică un umor de calitate şi sunt câştigători ai unor festivaluri naţionale de umor. Cele mai bune momente au fost premiate la sfârşitul concursului.

ceapa-de-aur

La fel ca în fiecare an, juriul festivalului a fost condus de cunoscutul caricaturist Ştefan Popa Popas. Pe lângă expoziţia de caricaturi a acestuia, holul Casei de Cultură a găzduit şi o altă expoziţie, de fotografie umoristică. Recitalurile serii au fost susţinute de Mircea Baniciu şi de grupul de umor „Experiment 77“.

    Sursa: http://www.bzf.ro/fagarasul-capitala-umorului.html