Festivalul narciselor europene

4 Jun 2013 | Festivalul narciselor europene |

                                CAMPANIA FESTIVALUL NARCISELOR EUROPENE

DATA SI ORA:  26 mai 2013, intre orele 11.00-15.30.

LOCUL DE DESFASURARE: Poiana cu narcise din PadureaVadului, com.Şercaia, jud. Braşov

NUMAR PARTICIPANTI:    peste 400 participanti

MATERIALE DISTRIBUITE: materiale informative , steguleţe , materiale promoţionale.

MESAJE DE COMUNICARE: tema schimbărilor climatice, energia, informarea cetăţenilor cu privire la rolul Uniunii Europene în diminuarea şi încetinirea schimbărilor climatice, creşterea gradului de conştientizare a rolului pozitiv pe care cetăţenii îl au în conservarea biodiversităţii si încurajarea folosirii energiei verzi,  creşterea vizibilităţii şi a susţinerii politicilor UE în materie de biodiversitate, cât şi promovarea centrului de contact EUROPE DIRECT şi a serviciilor oferite de acesta. De asemenea le vor fi cunoscute cetăţenilor priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene

SCURT REZUMAT AL ACTIVITATII :

                         Duminica 26 mai 2013, începând cu ora 11.00, în cadrul FESTIVALUL NARCISELOR EUROPENE din Dumbrava Vadului, com. Şercaia, jud. Braşov, Centrul EUROPE DIRECT Făgăraş a derulat Campania Festivalul Narciselor Europene. Campania a avut ca temă principală  protejarea biodiversitaţii si încurajarea folosirii energiei verzi una din priorităţile principale ale Comisiei Europene.

             Deschiderea oficială a stat sub semnul precipitaţiilor. Oricât de mult s-au chinuit autorităţile să pregătească evenimentul, tot n-au putut oprit ploaia, care a venit în reprize şi a transformat toată poiana într-un teren alunecos. Concursul lansat de Centrul EUROPE DIRECT Făgăraş,” CORONIŢA DIN NARCISE”- nu a putul fi încununat de succes deoarece din cauza temperaturilor ridicate de la începutul lunii mai inflorescenţa florilor era spre sfarsite la data 26.05.2013. Am lansat un concurs nou pentru participanţii prezenţi la Festivalul Narciselor – „Quilling- tehnica răsucirii hârtiei”, termen de depunere a lucrărilor 15.06.2013, la sediul Centrului  EUROPE DIRECT Făgăraş.

În cadrul activităţii voluntarii Europe Direct Făgăraş au oferit peste 400 de steguleţe si materiale promoţionale celor prezenţi la Poiana Narciselor. De asemenea voluntarii au atras atenţia participanţilor la festival asupra protejării mediului a biodiversităţii si încurajarea folosirii energiei verzi dar şi evidenţierea rolului Uniunii Europene în lupta  împotriva schimbărilor climatice.