Ziua internaţionala a fotbalului de baza

Denumirea evenimentuluiZiua internaţionala a fotbalului de baza

 

 

Tipul evenimentului: outdoor;

 

 

Modul:  M 7a;

 

 

Locul de desfăşurare: Ţerenul sintetic acoperit din Parcul Regina Maria

 

 

Numărul de participanţi: 100DSCN2685 DSCN2686 DSCN2687 DSCN2688DSCN2689  DSCN2690 DSCN2691 DSCN2692 DSCN2693 DSCN2694 DSCN2695 DSCN2696 Ziua internaţionala a fotbalului de baza DSCN2698 DSCN2699 DSCN2700 DSCN2701 DSCN2702

 

 

Materiale distribuite: materiale informative şi promoţionale, cărţi, steguleţe, diplome;

 

 

Rezumatul activităţii:  

 

      Peste 100 de copii de la şcolile din municipiu au participat astăzi la un turneu de fotbal, cu ocazia Zilei internaţionale a fotbalului de bază. După o întrecere acerbă, urmărită cu sufletul la gură de o numeroasă asistenţă,cei mai buni tineri fotbalişti au a fost premiaţi.

       
Ziua de 22 mai 2013 a fost declarată de către preşedintele UEFA, Michel Platini, Ziua internaţională a fotbalului de bază. Evenimentul a fost marcat şi la Făgăraş printr-un turneu de fotbal pentru copii. Întrecerea a reunit la start peste 100 de copii, grupaţi în şapte echipe. Acestea au reprezentat Colegiul Naţional „Radu Negru“ – trei echipe, Şcoala Generală „Ovid Densuşianu“ – două echipe, Clubul Sportiv Şcolar – o echipă şi Şcoala Generală Ileni – o echipă.  Întrecerea a avut loc pe terenul sintetic acoperit din Parcul Regina Maria şi s-a desfăşurat pe două categorii de vârstă –clasele I-IV şi clasele V-VIII – iar fiecare echipă a disputat cel puţin două meciuri.

 

 

                 Întâlnirile au fost extrem de disputate, iar asistenţa numeroasă a încurajat permanent tinerii jucători, creând o atmosferă demnă de marile stadioane.  Câştigătorii competiţiei au fost jucătorii de la Şcoala Generală

 

 

 

„Ovid Densuşianu“, pregătiţi de prof. Mircea Ducu Anca, la categoria clasele I-IV şi Colegiul Naţional „Radu Negru“, pregătiţi de prof. Bogdan Dragoş, la categoria clasele V-VIII.
                    Organizatorii au acordat şi premii individuale. Astfel, cei mai bun portari au fost desemnaţi doi elevi ai Şcolii Generale „Ovid Densuşianu“: Tudor Bulea, cls. I-IV şi Sorin Giurgiu, cls.V-VIII. Golgheterii competiţiei au fost Adrian Florea (Şcoala Generală „Ovid Densuşianu“), cls.I-IV şi Andrei Stroe (Colegiul Naţional „Radu Negru“), cls. V-VIII. Tototdată, echipa Şcolii Generale din Ileni, pregătită de prof. Mircea Cornea, a fost răsplătită cu un premiu special.

 

 

              Premiile au constat în tricouri şi mingi de fotbal, iar Centrul Europe Direct din cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie Făgăraş a premiat toţi participanţii cu agende, pixuri şi steguleţe.  Organizatorii speră ca viitorul turneu să se bucure de o şi mai mare participare din partea copiilor iubitori de fotbal.