Programul de pregătire pentru tineri lideri

    Prin Programul de pregătire pentru tineri lideri, Institutul Qvorum îşi propune creşterea nivelului de cultură civico-politicã, precum şi deprinderea abilităţilor de comunicare publică pentru tinerii cu vârste între 18-35 de ani activi în societatea civilă (ONG-uri, sindicate, patronate), mediul privat (antreprenori sau angajaţi), mediul universitar, studenţi şi membri/simpatizanţi ai partidelor politice.

    Prin participarea la aceste cursuri de formare, tinerii vor acumula cunoştințe privind funcţionarea instituţiilor publice şi vor deprinde abilităţi de comunicare indispensabile în viața publică. Cursurile evidenţiază totodată şi importanţa transparenţei, profesionalismului şi responsabilităţii în asumarea funcţiei.

    Programul de pregătire pentru tineri lideri constă în două componente principale organizate astfel:

A. Modulul A: Cum să comunicăm eficient în public şi în presă? Prin intermediul unor exerciții practice, participanții vor deprinde abilităţi de vorbire în public, retorică, discurs argumentativ, comunicare cu presa.

B. Modulul B: Cum funcționează în realitate instituţii publice ?: 

Secțiunea I – Cum funcționează instituţiile publice şi politice din România? În cadrul acestei secțiuni se vor prezenta mecanisme și caracteristici ale administrației publice locale și naționale, precum și aspecte ce țin de ideologiile politice ale partidelor de pe scena politică românească;

Secțiunea II – Cum funcționează instituţiile europene? În această secțiune se pun la dispoziția cursanților metode interactive care oferă acces la practicile politice de la nivelul Uniunii Europene. Participanților li se oferă expunere la luările de poziție și deciziile luate de reprezentanții României, dar și ai celorlalte ţări, în cadrul Parlamentului European și Consiliului de Miniștri al UE. 

Secțiunea III – Cum să întărim colaborarea dintre sectorul public, sectorul privat și cel nonprofit?

    Participarea la modului B al prezentului program este condiționată de recomandarea lectorilor și de prezența integrală la cursuri.

    Sesiunea Programului de pregãtire pentru tineri lideri se deschide tinerilor interesaţi din Bucureşti şi județele Sibiu, Brașov și Argeş.

     Modul A se va desfăşura în perioada 24-26 aprilie la București. (Locația și programul vor fi comunicate participanților selectați).

     Din fiecare județ vor fi selectate între 4 și 7 persoane.

    Costurile de cazare (cazarea se face în camere duble), masă și cele de curs sunt acoperite de către organizatori. Participanții își vor acoperi cheltuielile de transport.  

    Pentru înscriere, vă rugăm să trimiteți, până la data de 14 aprilie a.c., CV-ul dumneavoastră cu pozã, însoțit de o scrisoare de motivație privind participarea la acest program la următoarea adresă de e-mail: alexandra.cazan@qvorum.ro Întrucât numărul de locuri este unul limitat, fiecare aplicație va fi atent analizată și vor fi notificate prin e-mail doar persoanele selectate.

     Vă rugăm să denumiţi subiectul mesajului ‚,Aplicație pentru Tineri Lideri”.

     Follow-up: Pe parcursul anului 2013, Institutul Qvorum organizeazã și alte cursuri de formare, participanții la acest program având prioritate la înscriere.

     Pentru detalii: Iulia Popescu, Director de Programe, iulia.popescu@qvorum.ro, telefon: 0722 122 110

     Sursa: www.ccibv.ro/Newsletter săptămânal nr. 13 din 05.04.2013/Rubrica Actualitate